Lyt til artiklen:

Mælkeproducenter har haft et godt indtjeningsår

00:00
Hastighed: ???x
01:36

Abonnementsartikel

De første regnskaber, som Sønderjysk Landboforening har analyseret, viser en fremgang i driftsresultatet på 20 procent. Resultaterne er en del af et webinar torsdag aften omkring fremtidens mælkeproduktion.

Den nedlukning og markante tilbagegang, som mange brancher har oplevet her i coronakrisen, har ikke ramt mælkeproducenterne.

De første og tidlige regnskaber, som SLF har fået i hænderne, viser en solid fremgang. Omkring 20 procent er driftsresultatet forbedret med. Det vil teamchef i driftsøkonomi hos SLF, Carsten Friis, blandt andet stille skarpt på, når han torsdag den 4. februar på et webinar omkring fremtidens mælkeproduktion vil orientere om resultaterne i de første regnskaber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver SLF i en pressemeddelelse.

Omkring 1,1 millioner kroner lyder driftsresultatet for en gennemsnitsbedrift, og dermed fortsættes den fremgang, som mælkeproducenterne har oplevet siden 2018.

Mere robust

Fremgangen i driftsresultaterne har fået en del landmænd til at afdrage på gælden, og der kan også konstateres en bedre soliditet. I de tidlige regnskaber ses også en stigning i ydelsen - mælk pr. ko, og samtidig er dækningsbidraget øget en anelse. Landmændene er altså blevet mere robuste.

Netop dækningsbidraget vil ifølge Carsten Friis dog ikke blive ved med at holde samme positive udvikling.

- Det betyder, at der vil opstå et øget pres på de enkelte mælkeproducenter, og der skal derfor hele tiden tænkes i effektivitet, konstaterer Carsten Friis forud for webinaret torsdag aften.

Artiklen fortsætter efter annoncen