Lyt til artiklen:

Sagro rådgiver minkavlere på webinar

00:00
Hastighed: ???x
01:15

På fredag afholder Sagro et webinar med aktuelle vinkler og nyheder efter et flertal i Folketinget indgik en aftale, som skal sikre fuld erstatning til minkavlere og følgeerhverv.

- Nu kan minkavlerne omsider få udbetalt tempobonus og starte processen med at finde ud af, hvad deres virksomhed er værd. Hos Sagro er rådgiverne i fuld gang med at nærlæse aftalen og regne på tallene. Der venter nu en stor opgave med de individuelle vurderinger af hver enkelt kundes situation, skriver Sagro på sin hjemmeside.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Umiddelbart lyder meldingen, at det ser fornuftigt ud, så minkavlerne og følgeerhvervene kan forvente en fair kompensation og ikke mindst komme videre med deres liv.

Overordnet gælder det, at minkavlerne får erstatning for ti års fremtidig drift. Derudover skal aftalen dække lukkeomkostninger og erstatning for aflivede ikke-pelsede dyr i 2021 og udgifter i forbindelse med nedrivning af produktionsanlæg, skriver Sagro.

Fredag den 29. januar afholder Sagro et gratis webinar for minkavlere, hvor rådgiverne vil komme med nogle overordnede betragtninger og svare på spørgsmål.