Lyt til artiklen:

Usikker fremtid for følgeerhverv trods erstatningsaftale

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Abonnementsartikel

Selvom der er afsat mellem tre og fire milliarder kroner til minkbranchens følgeerhverv, er fremtiden stadig usikker for Minkpapir A/S. En eventuel kompensation er nemlig et kompliceret regnestykke, der har lange udsigter.

Det bliver ikke så nemt som at lægge to og to sammen, når det kommer til at udregne, hvor mange penge de mange følgeerhverv til minkbranchen skal kompenseres for.

Sådan lyder det fra Henrik Thulesen, der er bestyrelsesformand i Kilsmark A/S, der er moderselskab til Minkpapir A/S. Datterselskabet har siden 1987 specialiseret sig i at levere løsninger og maskiner til efterbehandlingen af mink.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ved jo, der er indgået en aftale, men vi ved reelt ikke, hvad den indeholder på nuværende tidspunkt, siger bestyrelsesformanden.

- Der er jo ingen specifikationer i aftalen, så vi kender ikke eventuelle krav til os, før vi kan få en eventuel kompensation, fortsætter han.

Henrik Thulesen er tirsdag heller ikke klar over, hvilke fremtidsudsigter, der er for Minkpapir A/S. Det er uklart, om forretningen kan fortsætte, hvis man tager imod erstatning. Og det bliver man formentlig ikke meget klogere på i den nærmeste fremtid.

- Jeg tror, det kommer til at tage tid, inden vi får det på plads. Der kommer ingen klarhed indenfor kort tid for følgeerhvervene. Det vil tage tid at gøre op, hvad det har af betydning for følgeerhvervene. Om det er tre eller seks måneder, det ved jeg ikke, forklarer Henrik Thulesen.

Det er de store forskelle for de forskellige følgeerhverv, der gør regnestykket svært at gøre op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men på et tidspunkt får vi nok redet det ud, afslutter han.

Minkpapir A/S er lokaliseret i Borbjerg, hvor lager, udvikling og produktion finder sted. Selvom firmaet også sælger til udlandet, så er det i Danmark, at den største del af omsætningen finder sted. Derfor har man bestemt kunne mærke, at minkbranchen er lukket ned.