Lyt til artiklen:

Nord-West noteringen stiger fortsat

00:00
Hastighed: ???x
02:08

Abonnementsartikel

Nord-West noteringen stiger i dag med 1,00 € til 25,00 €. Nord-West noteringen for 8-kilos grise stiger i dag med 0,70 € til 16,20 €.

Den prispositive tendens på det europæiske smågrisemarked fortsætter. Ifølge tyske omsættere falder udbuddet, mens efterspørgslen stiger. I sammenligning med markedssituationen for en måned siden kan udbuddet nu afsættes uden større problemer, men man må ikke overse, at nogle slagtesvinestalde fortsat er blokeret af den store udbudspukkel på det tyske slagtesvinemarked. Ikke desto mindre stiger de fleste europæiske smågrisenoteringer: I sidste uge steg de fleste hollandske smågrisenoteringer med 0,50 - 1,00 euro, mens SPF's puljenoteringer steg med 15 kroner. I Tyskland steg de vigtigste smågrisenoteringer med 1,00 euro ligesom Nord-West noteringen i dag, skriver Danske Svineproducenter i sit ugenyt.

Ifølge foreløbige tal blev der slagtet 770.000 grise i Tyskland i uge 2, 2021. Det er næsten 18 procent færre end i uge 2, 2020, hvor der blev slagtet 937.549 grise. Det er tankevækkende, at udbudspuklen på det tyske slagtesvinemarked alligevel kunne reduceres lidt på trods af denne tydelige reduktion af slagtninger. Det tyder på, at den tyske smågriseproduktion allerede er faldet voldsomt i de seneste måneder. Også de tyske soslagtninger, som er steget med 20-30 procent i de seneste måneder i forhold til året før, tyder på en stor nedtur i den tyske smågriseproduktion. Nogle tyske omsættere er derfor bekymrede for, at der vil komme til at mangle smågrise på det tyske marked i løbet af året, når udbudspuklen på det tyske slagtesvinemarked er afviklet.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil stige med 1,00 € til 26,00 € (231 kr. inkl. vægtregulering).