Lyt til artiklen:

Tyske smågrisenoteringer fortsætter stigende pristendens

00:00
Hastighed: ???x
02:04

Stemningen på smågrisemarkedet bliver efterhånden bedre. Den tyske omsætterorganisation VEZG betegner efterspørgslen som god. Samtidig aftager udbuddet. Som følge heraf hævede SPF-selskabet sine puljenoteringer med 15 kroner i torsdags, mens de hollandske smågrisenoteringer steg med 0,50 - 1,00 euro i sidste uge, skriver Danske Svineproducenter i sit ugenyt.

I Tyskland fortsætter problemet med, at mange slagtesvinestalde ikke tømmes til tiden på grund af den store udbudspukkel på slagtesvinemarkedet. Ikke desto mindre fortsætter de fleste tyske smågrisenoteringer den stigende pristendens.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udbudspukkel

Ifølge den tyske interesseorganisation ISN udgør udbudspuklen på nuværende tidspunkt cirka 1 millioner grise på det tyske slagtesvinemarked. ISN er imidlertid fortrøstningsfuld i forhold til, at udbudspuklen nu kan reduceres med 60.000 - 90.000 dyr pr. uge i de kommende uger, såfremt slagteaktiviteterne ikke skal reduceres igen i forbindelse med nye coronaudbrud.

Årsagen til det optimistiske estimat er, at der både importeres færre grise fra Danmark og Holland, og at den tyske smågriseproduktion allerede er faldet markant efter ASF-udbruddet i september måned. Hvis disse estimater holder, er det ikke raketvidenskab at udregne, hvornår slagtesvin igen er efterspurgte på det tyske marked. Tyske markedseksperter forventer i hvert fald, at smågrisenoteringerne vil fortsætte med at stige i de kommende uger, skriver svineproducenterne.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil stige med 1,00 € til 25,00 € (224 kroner inklusiv vægtregulering).