Lyt til artiklen:

Månsson indgår samarbejde med Skiftekær Økologi

00:00
Hastighed: ???x
01:30

Abonnementsartikel

Axel Månsson i Brande indgår et strategisk samarbejde med Skiftekær Økologi APS (SKØK) på Tåsinge ved Svendborg fra januar 2021.

- Skiftekær Økologi har udviklet produktionen og afsætningen af en lang række økologiske kvalitetsgrøntsager, der både supplerer og passer godt ind i vort nuværende sortiment.

- Vi har længe haft et godt øje til Skiftekær Økologi, ligesom vi har haft et godt - men uforpligtende - samarbejde med Marie og Peter. Nu bliver det formaliseret i et samarbejde, der både vil give os inspiration og mulighed for at udbyde et endnu bredere sortiment af økologiske grøntsager - helt i tråd med vort ønske om at tilbyde forbrugerne en større mangfoldighed af sunde økologiske grøntsager.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil drage nytte af det milde klima på Tåsinge til dyrkning af særligt varmekrævende grøntsagsarter, mens dyrkningen af række andre grøntsager med fordel kan ske i Brande, hvor vi måske har en bedre balance i produktionen af økologiske æg, nyttiggørelse af husdyrgødningen i biogasanlægget og udnyttelse af næringsstofferne i vores økologiske grøntsagsproduktion, fortæller Axel Månsson i en pressemeddelse.

Peter Bay Knudsen fortsætter som direktør med ansvar for SKØKs produktion af en lang række økologiske grøntsager på Tåsinge i sæson 2021. Pakningen af løg og andre grøntsager vil efterhånden blive overflyttet til Brande. Det er planlagt, at Axel Månsson over tid vil overtage alle anparter i Skiftekær Økologi.