Lyt til artiklen:

Valutafond anbefaler halvering af husdyrbestand

00:00
Hastighed: ???x
01:19

Abonnementsartikel

Den Internationale Valutafond mener der bør indføres en højere pris på udledning af CO2, og at Danmark med fordel kan reducere sin bestand af husdyr.

Hvis Danmark vil sikre at landbruget bidrager til at nå målet om at reducere klimagasser med 70 procent i 2030, bør man overveje at reducere antallet af husdyr.

Det mener ihvertfald Den Internationale Valutafond, IMF, der er kommet med en række anbefalinger til den danske klimapolitik.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det skriver Økologisk Nu på deres hjemmesode.

Anbefalingen lyder blandt andet på, at Danmark skal indføre en stigende CO2-afgift. IMF mener dog ikke at afgiften kan gøres høj nok til at indfri klimamålet, og mener derfor at Danmarks reduktionsstrategi for landbrugssektoren skal være lig strategien for energisektoren.
For eksempel ved at halvere husdyrbestanden i 2030.

Økologisk Landsforening bakker op

Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, er enig i, at der er for mange husdyr i landbruget, og minder om, at det ikke kun er i Danmark.

- Vi står over for den udfordring, at den vestlige måde at have husdyr på og kødforbruget er ude af proportioner, så der skal jo ske noget. Husdyrbestanden skal reduceres, og det kan så ske ved at øge den økologiske produktion, siger Per Kølster, med henvisning til at økologer skal have færre husdyr per ha end konventionelle landmænd.