Lyt til artiklen:

Fugleinfluenza truer: Foie gras-producenter vil slå besætninger ned

00:00
Hastighed: ???x
01:32

Efter 124 udbrud af fugleinfluenza i Frankrig opfordrer landets foie gras-producenter til, at landets ænder skal slagtes. Det skriver engelske The Guardian.

H5N8-virussen blev først opdaget hos en fugl i en kæledyrsbutik på Korsika, hvorefter der er fundet smitte flere steder på fastlandet, særligt i det sydvestlige Frankrig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Virussen er stærkere end os, og nye klynger opstår hele tiden, siger Marie-Pierre Pe, chef for CIFOQ, der er en organisation for franske foie gras-producenter.

Siden juleaften er 350.000 ænder allerede blevet aflivet, og det tal kan fortsat stige.

The Guardian meddeler, at de nuværende aflivninger foretages for at forsøge at få situationen under kontrol, så Frankrig kan opretholde tilliden til blandt andet Kina, der tidligere har suspenderet import af fransk fjerkræ.

Fjerkræsproducenter i Frankrig frygter gentagelser af udbrud, som man så det mellem 2015 til 2017, hvor knap 30 millioner ænder måtte aflives.

Om en kommentar på den nuværende situation siger Herve Dupouy, der selv producerer foie gras, at der ikke er anden løsning for at komme problemet til livs, end at aflive alle besætninger i de smittede områder og nedlukke produktionen i to måneder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er desuden rapporteret om udbrud i Belgien, Holland, Sverige, Storbritannien og Irland denne vinter.