Lyt til artiklen:

Hardi International tester medarbejderne: Vi skal sikre personalet og produktionen

00:00
Hastighed: ???x
02:41

Det handlede om at beskytte medarbejderne, da Hardi International mandag tilbød test til de omtrent 400 ansatte i produktions- og administrationsafdelingen på hovedkontoret i Nørre Alslev på Falster.

Guldborgsund Kommune har siden juledagene oplevet et stigende antal borgere, der bliver testet positiv for virussen, og derfor har Hardi International gennem længere tid forsøgt at få mulighed for at teste alle medarbejdere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi bestræber os på at beskytte vores ansatte og vise samfundssind. På samme tid kan vi opretholde vores drift, så der ikke kommer til at mangle sprøjter ude hos kunderne, fortæller Christian Stigel, der er underdirektør med globalt ansvar for marketing og product management i Hardi International.

Det kan ellers være en udfordring for borgere i området at blive testet, da antallet af testcentre er noget mindre på Falster end i de større byer i landet. Derfor er man meget tilfreds med, at det er lykkes at få et af Falcks testcentre forbi. Noget man gerne gør igen, hvis muligheden byder sig.

Højsæson på trapperne

Og det giver god mening at teste medarbejderne netop nu. For Hardi International går netop nu ind i en travl periode, hvor der bliver brug for alle mand.

- Vi producerer jo ikke til et lager. Der står ikke lige 400 sprøjter på en mark eller i en hal, der er klar til at sende ud. Alle vores produkter bliver produceret til ordrer, hvor landmanden har udpeget specifikke ønsker, som vi så leverer, forklarer Christian Stigel.

- Højsæsonen begynder om cirka to måneder, og så skal de landmænd, der har bestilt, altså have deres produkter, fastslår underdirektøren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tidligere har Hardis afdelinger i Frankrig og Spanien været lukket ned som følge af lockdowns i de respektive lande. Det vil man selvfølgelig gerne undgå på Falster, særligt med en vigtig periode på vej.

Rettidig omhu

Mandagens test af medarbejderne er ét af flere led i virksomhedens forsøg på at få hverdagen til at fungere i en noget anderledes hverdag.

Under det meste af pandemien har Hardi International forsøgt at komme de fleste udfordringer i forkøbet.

- Vi var heldige og dygtige, da vi fik lavet dobbelt lagerføring på vores mest vigtige reservedele, så vi kunne servicere kunder, der havde brug for det, siger Christian Stigel.

- Hvis grænserne til eksempelvis Frankrig havde lukket helt ned for godstransport, så havde vi stået med skægget i postkassen, hvis vi ikke havde foretaget denne dobbelte lagerføring, fortsætter han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I alt valgte 223 medarbejdere at lade sig teste mandag. Et resultat, der udløste stor tilfredshed hos Christian Stigel.