Lyt til artiklen:

Usandsynligt at Covid-19 spredes af fugle

00:00
Hastighed: ???x
01:16

Abonnementsartikel

En rapport fra Dansk Veterinær Konsortium konkluderer, at det er usandsynligt eller meget usandsynligt at Covid-19 spredtes mellem minkfarmene via fugle.

Et fund i oktober af Covid-19 på fødderne af en måge i Frederikshavn, rejste spørgsmålet om hvorvidt måger eller fugle generelt, kunne sprede smitten imellem minkfarmene.

Det skriver Tv2Syd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konklusionen er nu klar fra Dansk Veterinær Konsortium, der finder det usandsynligt eller meget usandsynligt at det umiddelbart skulle være kontaminerede fugle, altså fugle smittet med Covid-19, der er årsag til smitten mellem minkfarmene.

31 fugle, heraf 28 måger, der er fundet døde eller nedskudt på eller nær minkfarme i perioden 17. juni til 27. november, er undersøgt for Covid-19, og ligger til grundlag for rapporten.

Undersøgelsen bygger også videre på en tidligere rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi (DCE).
Rapporten fra DCE vurderer på hvilke fugle der finder føde ved minkfarme, på hvilken tid af året de gør det, samt hvordan fuglearterne flytter sig rundt.

Rapporten fra Dansk Veterinær Konsortium konkluderer også på spørgsmålene om, hvorvidt Covid-19 virussen kan overleve transporten fra farm til farm, og om hvorvidt minkene kan blive smittet via måger, der færdes på minkfarmenes tage.