Lyt til artiklen:

Sønderjysk mælkeproducent bringer ud

00:00
Hastighed: ???x
01:41

Udbringning af mælk synes måske at høre fortiden til. Men for Helmuth Grodon Thomsen er det blevet til en god forretningsidé.

Fra sit landbrug i Løgumkloster kører han nemlig ud fem dage om ugen og sælger sin egen mælk. Både i de større byer i Sønderjylland, men flere gange også i København og hovedstadsområdet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Til Jyllands-Posten fortæller Helmuth Grodon Thomsen, at kunderne har taget godt imod tiltaget:

- Kunderne meddeler, at de godt kan lide smagen, og det er alle aldersklasser. Mange modne folk siger, at de kan huske, hvordan mælken smagte, da de var børn på landet, siger han til Jyllands-Posten.

Med sin mælkebil kan han transportere 1000 liter mælk. Når han holder ind, kommer kunderne selv med flasker hjemmefra, som bliver fyldt op på stedet. Desuden aftager en række jyske og sjællandske restauranter også en del mælk.

Fra yver til bord

Idéen til at køre ud med gårdmælken fik Helmuth Grodon Thomsen for fire år siden.

- Mælkepriserne var helt i bund. Vi bor herude på landet lige midt i Sønderjylland. Så hvis jeg skulle sælge mælk, måtte jeg køre ind til kunderne, hvor de er, fortæller han til avisen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sidste år blev selskabet Kisbæk Gårdmælk etableret, og da de rette godkendelser var indhentet, kunne Helmuth Grodon Thomsen sælge sin mælk, der er uhomogeniseret. Den pasteuriseres natten over, inden mælkebil og mælkemand kører ud for at få mælken afsat.

Helmuth Grodon Thomsen er anden generation på gården i Løgumkloster. Han har 170 malkekøer. Ud over den mobile mælkebil leverer han også mælk til Sømælk ApS.