Lyt til artiklen:

Mink-død giver opfyldelse af EU-miljøkrav

00:00
Hastighed: ???x
01:19

Abonnementsartikel

Den pludselige stop af minkproduktionen, betyder at Danmark nu kan leve op til de skrappe krav EU-miljøkrav.

Danmark kan nu opfylde EU-miljøkravet i det såkaldte NEC-direktiv, hvor landene skal begrænse ammoniak-udledningerne fra landbruget med 24 procent i forhold til 2005. Dengang var udledningen 83.000 ton hvert år.

Med det voldsomme stop af minkbranchen, udledes der med et snuptag 4.000 ton mindre ammoniak fra produktionen af minkskind, og Danmark kan leve op til EU-miljøkravene i 2021.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dette skriver dr.dk

- Med den ulykkelige situation, vi har med minken, så vil vi i 2021 have opfyldt EU's NEC-direktiv, siger klimadirektør i Landbrug & Fødevarer Niels Peter Nørring.

Danmarks Naturfredningsforening er glade for den mindre ammoniak udledning.

- Rigtig mange minkfarme har ligget ud til de jyske heder, som ikke kan tåle al den forurening, så det har været et langstrakt og stort problem for den danske natur, at produktionen har ligget, hvor den har ligget, og at produktionen har været så stor, som den har været, siger Maria Reumert Gjerding.

Allerede før coronapandemien var der en strategi for at mindske ammoniak-udledningen fra minkene. Dette ville man gøre ved at opkøbe de minkfarme der ligger tættest på hedearealer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Disse opkøb er nu ikke længere nødvendige.