Lyt til artiklen:

Afsked med et historisk år

00:00
Hastighed: ???x
02:41

- Det er et historisk år, vi er på vej til at tage afsked med. Eksporten af landbrugsvarer kom rigtigt stærkt i gang i 2020, lige indtil coronapandemien ramte og lukkede verden ned.

- Nu nærmer vi os tiden, hvor julefreden sædvanlig vis sænker sig med gløgg, sild og hygge i familien. Det er dog ikke tilfældet alle steder, for hos ikke så få minkavlere kan det meget vel være tilfældet, at julen nærmest er aflyst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Regeringens beslutning om at sætte gang i en dramatisk aflivning af 17 millioner mink er det mest dystre, vi i landbruget overhovedet kan se tilbage på, når det handler om 2020. Pelsdyrerhvervet er nedlagt, og det har skæbnesvangre konsekvenser for de mange familier og medarbejdere. Livsværk er gået tabt. De store demonstrationer, som blev gennemført i slutningen af november i flere større byer var helt på sin plads - og blev afviklet på en sådan måde, at det gav landbruget sympati hos danskerne, meddeler Christian Lund og tilføjer:

Et stærkt 2020 for SLF

- Når vi vender os mod landbruget generelt, så kan vi se tilbage på et år med gode vækstbetingelser, men hvor der samtidig også har været turbulens omkring markedspriserne. Internationalt venter vi på EU's landbrugsreform, svinepesten hærger i det østlige Tyskland, og der er fortsat intens spænding omkring, hvorvidt vi får et hårdt Brexit.

- Når det gælder Sønderjysk Landboforening, så kommer vi stærkt ud af 2020. Også i vores virksomhed var vi bekymret, da coronakrisen blussede op og betød, at rigtig mange af de ansatte måtte hjem for at arbejde. Men SLF er kommet fornuftigt gennem de mange måneder, hvor det hele er vekslet mellem nedlukning, talrige og skiftende anbefalinger samt restriktioner.

- Økonomisk tyder alt på, at SLF lander et rigtigt godt resultat, som giver et stærkt rygstød i vore bestræbelser på fortsat at være landmændenes foretrukne service- og rådgivningsvirksomhed. Vi glæder os til et nyt år, hvor vi forhåbentlig i takt med vaccinens udbredelse kan vende tilbage til vores normale liv. Vi glæder os igen til at mødes, selv om der i SLF er opbygget en betydelig kompetence i afvikling af digitale arrangementer.

- Netop et sådant bliver også nytårskuren. Vi håber, at rigtig mange vil være med, når vi blænder op for et webinar mandag den 4. januar med deltagelse af fødevareminister Rasmus Prehn, formanden for Landbrug & Fødevarer Søren Søndergaard samt medlem af Europa-Parlamentet Asger Christensen. Og med mulighed for at bestille en nytårsplatte hos Agerskov Kro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul samt et godt nytår.