Lyt til artiklen:

Størstedelen har fået for meget i støtte: Men landmændene får lov til at beholde pengene

00:00
Hastighed: ???x
01:37

En stor del af danske landbrugere har fået udbetalt for meget i støtte i 2019. Det drejer sig om 38,5 millioner kroner, hvilket svarer til cirka 15 kroner per hektar.

Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landbrugsstyrelsen kræver ikke de penge tilbage, den har udbetalt for meget.

Det sker, efter at EU-kommissionen påpegede, at betalingsrettighedernes værdi har været beregnet forkert siden 2015.

- Da vi i efteråret 2019 skulle beregne betalingsrettighedernes værdi før udbetalingen af støtte i december, var arbejdet med at korrigere beregningerne endnu ikke afsluttet, skriver styrelsen.

- Vi prioriterede at udbetale støtten til landbrugerne rettidigt. Vi beregnede derfor betalingsrettighedernes værdi for 2019 på baggrund af de afklaringer, vi havde fået fra EU-Kommissionen på det tidspunkt. Vi har efterfølgende præciseret beregningsmetoden i samarbejde med EU-Kommissionen. Betalingsrettighedernes værdi for 2020 er derfor beregnet i fuld overensstemmelse med EU-Kommissionens anvisninger, skriver Landbrugsstyrelsen.

En mindre del af landbrugerne har fået for lidt i støtte i 2019. De vil få efterbetalt deres tilgodehavende. Landbrugsstyrelsens beregninger viser, at der samlet set skal udbetales cirka 90.000 kroner til knap 3.340 landbrugere.