Lyt til artiklen:

Medie: Interne dokumenter sår tvivl om statsministers forsvar i minksag

00:00
Hastighed: ???x
01:04

Statsminister Mette Frederiksen (S) har tidligere fastslået, at regeringen ikke har lukket minkerhvervet, blot truffet en beslutning om, at minkene skal aflives.

Nu skriver BT, at regeringen internt flere gange har erkendt, at beslutningen om at aflive alle mink reelt svarer til en lukning af erhvervet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

BT er kommet i besiddelse af interne dokumenter, hvoraf det fremgår, at regeringen selv kalder det en "de facto lukning".

BT har fået Kristian Cedervall Lauta, professor på Det Juridiske Fakultet ved Københavns Universitet, til at vurdere de interne dokumenter.

- Det viser, at de forklaringer, som offentligheden efterfølgende har fået fra regeringen, ikke stemmer overens med det, som fødevareministeren, hans departementschef og hans rådgiver orienterer om på et centralt møde. Fødevareministeren går fra mødet i Koordinationsudvalget med den konklusion, at beslutningen de facto er en nedlukning af erhvervet, siger Kristian Cedervall Lauta.

Han vurderer desuden, at forskellen på en lukning af erhvervet og en aflivning af alle mink er, om der er begået grundlovsbrud eller ej.