Lyt til artiklen:

Den tyske slagtesvinenotering er i dag uændret

00:00
Hastighed: ???x
01:55

Selvom slagtningerne ikke skulle neddrosles i større omfang pga. corona på det seneste, er udbudspuklen ikke blevet væsentlig mindre. Ifølge den tyske interesseorganisation ISN udgør udbudspuklen på det tyske slagtesvinemarked p.t. ca. 680.000 grise.

Slagterierne, omsætterne og slagtesvineproducenterne retter for tiden deres fokus på planlægningen af de kommende leverancer og slagtninger til jul og nytår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det meddeler Danske Svineproducenter.

Positive signaler kommer fra den tyske detailhandel. I forrige uge var der store traktordemonstrationer i Tyskland, hvor tyske landmænd protesterede mod for lave priser for landbrugsprodukter, især for mælk og grisekød. Landmændene blokerede delvist tilkørslen til nogle af de store tyske supermarkedskæders lagre og kontorer og krævede samtaler med supermarkedskædernes produktansvarlige. Her ville man tydeliggøre, at den økonomiske situation for tiden er katastrofal for mange tyske landmænd.

Traktordemonstrationen har haft en effekt: Supermarkedskæderne indser åbenbart, at mange tyske landmænd ikke kan overleve økonomisk på lang sigt med det nuværende prisniveau. En koncern (Schwarz-Gruppe) indbetaler f.eks. yderligere 50 mio. euro (ca. 372 mio. kr.) til dyrevelfærdsprogrammet "Initiative Tierwohl". Også supermarkedskæden Aldi siger, at virksomheden er parat til at betale en højere pris for mere dyrevelfærd.

For at finansiere disse meromkostninger vil supermarkedskæderne hæve forbrugerpriserne på svinekød. De store tyske slagterier, som f.eks. Tönnies, siger, at de vil udbetale en højere pris for deres produkter og uden fradrag til svineproducenterne.