Automatisk oplæsning:

Tyskland kæmper fortsat med udbudspukkel

00:00
Hastighed: ???x
00:00

I den seneste uge var endnu et af Tysklands større slagterier, nemlig Tönnies' slagteriet i Weißenfels, nødt til at neddrosle slagtninger på grund af coronasmitte blandt medarbejderne.

Situationen på slagteriet betyder, at det er umuligt at reducere udbudspuklen. I stedet for er udbudspuklen vokset lidt til cirka 650.000 grise. Tyske omsættere og slagterier er nu i gang med at planlægge slagtningerne til jul og nytår, skriver Danske Svineproducenter i deres ugenyt.

- En af de største udfordringer for tyske slagterier består på nuværende tidspunkt i at have nok medarbejdere efter jul og nytår. Typisk tager mange østeuropæiske medarbejdere nemlig hjem til jul og/eller nytår. Når de kommer tilbage til Tyskland, skal disse medarbejdere jf. de nuværende coronaregler i karantæne i to uger, skriver svineproducenter.

Arbejdskarantæne

Derfor søger slagterierne nu om tilladelse til at indføre en såkaldt arbejdskarantæne, hvor medarbejdernes arbejdsplads er en del af karantæneområdet. Det betyder, at medarbejderen ikke skal blive hjemme i to uger, men alligevel kan være på arbejdspladsen, selvom de er i karantæne. Selvfølgelig skal arbejdsgiveren sørge for, at alle afstands- og hygiejnekrav er opfyldt. Slagterierne er optimistiske i forhold til, om de tyske myndigheder vil acceptere denne særregel i denne specielle situation, som branchen befinder sig i for tiden, skriver Danske Svineproducenter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce