Lyt til artiklen:

Brexit kan få store konsekvenser for dansk fødevaresektor

00:00
Hastighed: ???x
01:44

Storbritannien er ét af den danske fødevaresektors vigtigste markeder. For at være helt klar til Brexit er det derfor vigtigt, at virksomheder og myndigheder har styr på, hvordan de skal håndtere den øgede import- og eksportkontrol af fødevarer, som træder i kraft den 1. januar 2021, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Fødevarestyrelsen er i fuld gang med arbejdet:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I Fødevarestyrelsen oplever vi, at mange virksomheder, helt forståeligt, har en række spørgsmål. Derfor igangsætter vi nu en øget informationsindsats, hvor vi rådgiver virksomhederne om, hvad de skal være opmærksomme på, når Storbritannien træder ud af EU, siger Anna de Klauman, kontorchef fra Center for Internationalt Samarbejde i Fødevarestyrelsen.

Brexit-site

I informationsindsatsen indgår blandt andet opslag på sociale medier og et Brexit-site med information om, hvordan virksomhederne skal forberede sig.

Anna de Klauman anbefaler, at de danske virksomheder, som handler med Storbritannien, sætter sig grundigt ind i de regler og certifikater, som gælder for netop deres produkter:

- Virksomhederne skal være opmærksomme på, at de ikke kan handle fødevarer med Storbritannien, som de gør det i dag. Fx skal de være registreret til import og eksport i Fødevarestyrelsen. Og så skal eksport af levende dyr til Storbritannien ledsages af et eksportsundhedscertifikat, ligesom import fra Storbritannien skal til veterinær grænsekontrol, siger Anne de Klauman.

Kravet om eksportsundhedscertifikat gælder også for fødevarer dog først fra 1. april 2021.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs mere om, hvad Brexit betyder for danske fødevarevirksomheder.