Hardi Alpha hedder det selvkørende alternativ til de danskproducerede trailersprøjter. Chassiset produceres i Frankrig, mens sprøjteteknikken er dansk og er magen til det der anvendes på trailersprøjterne.

Danske Hardi har en årrække tilbudt selvkørende sprøjter, hvor chassiset produceres på Hardis fabrik i Frankrig og sprøjteteknikken kommer fra den danske fabrik i Nr. Alslev. I dag ejes Hardi af Exel Industries, og fornyelig bebudede virksomheden, at produktionen af selvkørende sprøjter koncentreres i Frankrig, mens fabrikken i Nr. Alslev i fremtiden skal producere trailersprøjter til flere brands inden for koncernen.

Træk og styring på alle hjul

Hardi Alpha Evo blev lanceret på Agritechnica i 2010. Den selvkørende sprøjte kom i to versioner med tankstørrelser på 3.500 og 4.100 liter. Basismaskine i de to modeller er ens, og ude foran ligger der en sekscylindret Deutz motor, der på den mindste model ydede 175 hestekræfter. På den største model er ydelsen peppet op til 210 hestekræfter, og motor med 210 hestekræfter er også standard på den lille model, når den udstyres med Hardi Twin.

Transmissionen er hydrostatisk og med hjulmotorer ved de fire hjul. Den har desuden firehjulstyring og affjedres med spiralfjedre.

rich-media-1
Undervognen på de selvkørende er med to spiralfjedre ved forakslen og en enkelt kraftig fjeder med støddæmper ved bagakslen. Foto: Helge Plougmann Nielsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Kabine med tre stolper

Kabinen på Hardi Alpha Evo har kun tre stolper, og det giver føreren et eminent godt udsyn rundt om sprøjten. Kontrollen med sprøjten er samlet i kørehåndtaget og i en HC 9600 terminal.

Hardi Alpha Evo blev opdateret i 2017, og ved den lejlighed kom der en ny model med en tank på 5.100 liter. Modellerne på 3.500 og 4.100 liter gled ud og erstattet af en ny model med en tank på 4.200 liter og en rentvandstank på 600 liter. Kabinen blev opdateret med et nyt klimanlæg og HC 9600 terminalen, hvor skærmen kan deles, så føreren har adgang til forskellige informationer samtidig. Som ekstraudstyr kan de nye modeller leveres med luftaffjedring.

rich-media-2
Sprøjten er med firehjulsstyring og hydraulisk træk med en hjulmotor ved hvert hjul. Foto: Helge Plougmann Nielsen.

Bommen er essentiel

Den brugte Hardi Alpha Evo 4100 er set hos Heden Maskinforretning A/S. Sprøjten er fra 2014 og er monteret med en 30 meter bred Twin Force HAZ-sprøjtebom. Bommen er med sektionskontrol, hvor brugeren selv opsætter sektionerne, hvorefter GPS overtager styringen af sektioner i forland og kiler.

- Første betingelse for at kunne udføre en korrekt sprøjtning er, at sprøjtebom og ophæng er i orden. Det skal samtidig være uden slør i vitale dele og korrekt justeret efter servicebogen anvisninger. Derefter kan den automatiske bomstyring tage over og holde den korrekte afstand over afgrøden. Det kan også være en god ide at kalibrere bomstyringen, siger Peter Boman, værkfører hos Heden Maskinforretning A/S og fortsætter:

- Læg mærke til hvordan bomsektionerne på den brugte sprøjte ligger i transportbeslaget, og få herefter bommen foldet ud. Læg mærke til om bommen hænger lige og flugt den også af på tværs af sprøjteretningen.

Nagler og bøsninger i bommens led slides, og det kan få sidefløjene til at hænge. Hvis det er tilfældet, anbefaler værkføreren at der skiftes bøsninger og bolte. Han anbefaler også, at bommen på en ny sprøjte efter første sæson justeres op og kontrolleres igennem for bolte og beslag der kan have løsnet sig.

rich-media-3
Sprøjten er monteret med en 30 meter bred Twin Force HAZ-sprøjtebom, hvor der er elektrisk åbning af de enkelte dyser. Foto: Helge Plougmann Nielsen.

Hold centerophænget smurt

Sprøjtebommen er pendulophængt, og i centerophænget affjedres bommen af kraftige spiralfjedre og hydrauliske dæmpere.

- I centerophænget er der en masse bevægelige dele, og for at bevare bevægeligheden og for at minimere slitage er det vigtigt, at centerophænget smøres lidt men ofte. Undervognen arbejder også konstant, og når fedtsprøjten er fundet frem, er det en god ide at få den smurt op.

- En bred bom udsætter centerophænget for en enorm belastning, og derfor er det relevant at kontrollere ophænget på den bruget sprøjte for revner og skader, der kan være opstået som følge af påkørsler med sprøjtebommen, siger Peter Boman.

rich-media-4
Peter Boman, værkfører hos Heden Maskinforretning. Foto: Helge Plougmann Nielsen.

Hold afvigerled i orden

Sprøjtebommen er monteret med afvigerled, der holds på plads af spiralfjedre.

- Spændes fjedrene godt til, og man ikke køre imod noget med sprøjtebommen, er der risiko for, at udløsersystemet gror sammen og ikke fungerer, den dag man har brug for det. Hold derfor udløsersystemet smurt op, og gør det til en vane at afprøve systemet nogle gange i løbet af sæsonen, siger værkføreren.

rich-media-5
Kontrollen med sprøjten er samlet i kørehåndtaget og i en HC 9600 terminal. Foto: Helge Plougmann Nielsen.

Spar ikke på kølervæsken

Den brugte Hardi Alpha Evo er med automatisk vaskeanlæg. I terminalen kan der vælges imellem forskellige programmer, og når sæsonen er overstået anbefaler Peter Boman at anvende det lange program, så alle sprøjtens indvendige dele vaskes grundigt igennem. Udvendigt sprøjtes bommen ind i motorrens og vaskes efter.

- Dyserne åbnes og lukkes af el-ventiler, og når sprøjten er vasket, er det vigtigt at den tørres så de elektriske komponenter er helt tørre, før sprøjten sættes til vinter. For at forhindre korrektion i bommen, og for at beskytte den mod kemikalier når den igen kommer i marken, er det en god ide at sprøjte den ind i et tyndt lag olie, siger Peter Boman.

Hvis ikke sprøjten opbevares frostfrit, anbefaler han, at den frostsikres med 60 liter kølervæske. Her er det vigtigt at frostsikringen kommer rundt i alle rør og slanger. Sluttelig sprøjtes væsken ud, indtil der kommer frostvæske ud af samtlige dyser.

rich-media-6
Præparatfylderen rummer 25 liter og kan sænkes til en behagelig arbejdshøjde. Foto: Helge Plougmann Nielsen.

Tekniske data Hardi Alpha Evo 4100

Motor: Deutz

Effekt, hk: 240

Transmission: Hydrostatisk

Tankindhold, l: 4.100

Bombredde, m: 30

Antal dyser/holder: 5

Auto Height: ja

TwinForce: ja

Hjulmontering: 520/85R38

Justering af sporvidde: Mekanisk

Årgang: 2014

Antal timer: 1.161

rich-media-7
Kontrollen med sprøjten er samlet i kørehåndtaget og i en HC 9600 terminal. Foto: Helge Plougmann Nielsen.