Lyt til artiklen:

BL: Åbenlys tale om ekspropriation af minkerhvervet

00:00
Hastighed: ???x
01:20

Abonnementsartikel

Bæredygtigt Landbrug rister lovforslag om aflivning af mink i sit høringssvar til forslag om aflivning af og midlertidigt forbud mod hold af mink.

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det blandt andet i høringssvar om legaliseringen af den ulovlige aflivningsordre.

- Denne sag drejer sig ikke om mink, men derimod om borgerrettigheder, Så kontant lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et aktuelt høringssvar til lovforslaget om aflivning af mink samt det midlertidige forbud mod hold af mink, skriver Bæredygtigt Landbrug i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Af høringssvaret fremgår det klart, hvordan den hidtidige ordre om masseaflivning af mink var forfatnings(grundlovs-)stridig, fordi der manglende lovhjemmel. Og hvordan statsministerens efterfølgende manglende tilbagekaldelse af dekretet ligeledes udgør et forfatningsbrud - endda med forsæt.

Bæredygtigt Landbrugs høringssvar drager sammenligninger til dengang, mange af foreningens medlemmer stædigt holdt fast i at pløje randzonerne op - inden regeringen indså, at randzonerne var ekspropriative.

- Bæredygtigt Landbrug var altså ikke forbrydere, men derimod fremsynede borgerrettigheds-forkæmpere, hedder det.

- Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det i høringssvaret - der også remser en række konkrete spørgsmål op vedrørende såvel ekspropriationen som erstatnings-fastsættelsen.

Læse hele høringssvaret.