Lyt til artiklen:

Ny formand for de nordjyske landmænd

00:00
Hastighed: ???x
02:04

Abonnementsartikel

Carl Christian Pedersen er ny regionsrepræsentant i Landbrug & Fødevarer, og det er dermed ham, der fremover skal kæmpe for de nordjyske landmænds vilkår.

De nordjyske landmænd har for nylig valgt Carl Christian Pedersen som deres regionsrepræsentant for Nordjylland i Landbrug & Fødevarers primærbestyrelse.

Carl Christian Pedersen, der også er formand for Agri Nord, har allerede siddet i bestyrelsen i seks år som fritvalgt medlem, men nu sidder han der som nordjydernes repræsentant.

- Jeg er utroligt glad for at have fået endnu en periode i bestyrelsen nu som repræsentant for regionen, siger han.

Det er de knap 3.000 medlemmer af Agri Nord, LandboNord og LandboThy, der har valgt Carl Christian Pedersen som deres mand i hovedorganisationen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Store forskelle

En af de største opgaver for den nye formand bliver at sikre bedre vilkår for nordjysk landbrug.

- Der er, trods vores lands liden størrelse, store forskelle på landbruget her i vores landsdel og eksempelvis på Sjælland og øerne, siger den nye formand.

Det gælder for eksempel de krav der er til at så efterafgrøder inden den 10. august.

- På grund af de klimatiske forskelle, der blandt andet betyder, at vi sår senere end resten af landet, kan vi heller ikke høste på samme tidspunkt, og det giver derfor ingen mening, at datoen er den samme her som i resten af landet, siger han.

Nordjydernes udfordringer skal hele vejen ind på Christiansborg og til den nye minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn (S).

- Jeg hæfter mig ved, at han er minister for landbruget, og jeg vil minde ham om, at der er et stærkt landbrugserhverv i det nordjyske, som skal styrkes, siger formanden.

Vandplansperiode III

Forskellene fra landsdel til landsdel er også tydelige i forhold til det kommende arbejde med vandplansperiode III.

De nuværende krav til kvælstofreduktion i landsdelen er ifølge den nye formand helt urimelige.

- Vi skal have sænket kravet til kvælstofreduktionen, for det kan simpelthen ikke lade sig gøre at reducere så meget, som der er lagt op til, siger formanden.

Han vil i stedet arbejde for, at der bliver undersøgt andre forhold i Limfjorden som for eksempel hvor meget kvælstof, der udledes fra kloakkerne.