Automatisk oplæsning:

GPS-tyveri fra sjællandsk bedrift

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Urtebækgård ved Frederikssund i det nordlige Sjælland har natten til mandag den 23. november fået stjålet GPS-udstyr og skærme.

Mandag morgen den 23. november kunne Tim Klonaris og hans medarbejdere på Urtebækgård ved Frederikssund konstantere, at der i løbet af natten har været uventet besøg på bedriften.

.- Tyve er løbet med to komplette sæt fra to Case IH-traktorer. Både antenne og AFS 700-terminal fra kabinen. På en trejde traktor er de blot løbet med terminalen, da antennen her var pillet af. Det hele var lukket ind i maskinhus, fortæller Tim Klonaris, som er rigtig træt af tyveriet:

- Det er da pisse irriterende, og jeg er faktisk overrasket at de kan ske for os, som bor halvanden kilometer ude af en grusvej, hvor grusvejen er den eneste til- og afgang fra bedriften, fortæller han til Maskinbladet.

Han påpeger at udstyret er lige så fint blevet afmonteret, og der er hverken klippet ledninger eller lavet andet skade på traktorerne.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- De har endda pillet sprøjte-terminalen af til vores Hardi-sprøjte, men lagt den på passagersædet i traktoren. Om de har fundet ud af, at den alligevel ikke kunne bruges, eller hvad meningen er med det, ved vi dog ikke noget om.

Urtebækgård driver 900 hektar med planteavl, hvoraf de 350 hektar er med græs til hø- og wrapproduktion.