Abonnementsartikel

Vagthavende ved Københavns Politi har ikke registreret nogen bøder for manglende registrering af traktor ved demonstrationen i går..

Lørdagens traktordemonstration med over 1000 traktorer i København og Aarhus forløb i følge politiet fredeligt og gnidningsløst. I København blev der ikke givet bøder til nogen af demonstranterne for manglende registrering af traktoren.

Det oplyser vagthavende ved Københavns Politi Tommy Laursen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Her søndag formiddag har jeg i hvert fald ikke modtaget nogen rapporter, og jeg er næsten 100 procent sikker på, at der ikke er blevet udskrevet nogen bøder. Med det forbehold, at der kunne være en enkelt MC'er, der har en i bogen ude fra ruten, så er jeg ikke orienteret om, der er er nogen overhovedet, siger han.

Tommy Laursen glæder sig i øvrigt over, at demonstrationen i København forløb planmæssigt og gnidningsfrit.

Brev fra politiet

Sent fredag aften spidsede situationen dog noget til, fordi politiet sendte et brev til arrangøren med ordlyden: "Der er anmeldt demonstration i både København og Aarhus i morgen. I den forbindelse gør vi opmærksom på, at det kun er traktorer, som er registreret til almindelig kørsel på offentlig vej, der må benyttes til og fra demonstrationspladserne."

Det sene tidspunkt blev ikke vel modtaget af Knud Jeppesen, der var med til at arrangere demonstrationen. Efter et ellers gnidningsløst samarbejde undrede han sig over, at der pludselig kommer en sådan melding. Flere politikere kom på banen. Pia Kjærsgaard (DF) udtalte, at det var grotesk og udtryk for magtarrogance.

Det er i følge arrangørernes opfattelse og erfaring, at politiet kan tillade kørsel med landbrugsindregistrerede traktorer, og at dette aldrig tidligere har været et problem i forbindelse med demonstrationer, og det var efter arrangørernes opfattelse også været den præmis, som politi og arrangører arbejdede ud fra i planlægningsfasen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er jo af den overbevisning, at lige så vel som når man kører hyrevogn, så har man også papirerne i orden, når man kører traktor. Det var jo udgangspunktet, så brevet var bare en servicemeddelelse, siger Tommy Laursen og tilføjer:

- Det var for, at der ikke var nogen, der i deres iver lige tænkte, at nu kan jeg godt lige køre i denne her derind. Det kan man ikke nødvendigvis.

- Det samme gør vi med alle andre demonstrationer, nemlig at give arrangøren en venlig påmindelse om de særlige ting, der måske kan være i forhold til deres emne. Så der var ikke noget - set fra vores hånd - i det, siger Tommy Laursen.