Abonnementsartikel

Verdens eneste trehjulede læssemaskine kan dreje om sin egen akse og bliver mere stabil med tungere læs

Den tyske fabrikant InTrac laver den eneste trehjulede læssemaskine i verden. Og konstruktionen giver større stabiitet end de firhjulede fætre, forlyder det fra den danske importør, G.K.M. A/S.

- Stabilitet og en venderadius på 0 er afgørende egenskaber ved de tre hjul, siger Johnny Gram, der er sælger ved G.K.M. A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han betoner også fordelene ved at maskinen kan dreje om sin egen akse.

- Den er suveræn på trange pladser, siger han og tilføjer, at jo mere vægt den får, des mere stabil bliver den trehjulede i modsætning til en firehjulet læssemaskine, der mister stabilitet ved højt og tungt læs.

- Desuden trækker den trehjulede på alle hjul med automotiv styring, fortsætter Johnny Gram,

Automotiv styring betyder, at den selv regulerer trækkraften på de enkelte hjul. Derved undgår man hjulspin og at den kurer på glat underlag.

Modeludbuddet består af tre modeller med kapaciteter fra 1.500 til 2.000 kg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Løftehøjden er op til tre meter og den fås i en truckversion med trucktårn. Her er løftehøjden 3,6 med en palleløftevægt på 2,2 ton

- En traditionel gaffeltruck har svært ved at stå fast på løst underlag. Her kommer den trehjulede med automotiv styring til sin ret, siger Johnny Gram og peger samtidigt på, at der er standard Euro hurtigskift på InTrac, hvilket betyder, at redskaber fra andre fabrikater også passer på InTrac.

- Motoren er en Perkins diesel fra 26-52 hk og den er uden turbo, hvilket borger for lang levetid og minimale serviceomkostninger, siger Johnny Gram, der oplyser, at hele programmet af læssemaskiner fra den tyske producent InTrac været at finde i sortimentet hos G.K.M. A/S siden sommer.

- Der er 13 forskellige læssemaskiner at vælge imellem. Fra de mindste knækstyrede firehjulede på 78 centimeters bredde til de store trehjulede.