Abonnementsartikel

Nye storspillere i den danske maskinhandlerbranche er ifølge Dansk Maskinhandlerforening et udtryk for, at maskinhandlerbranchen er attraktiv at investere i.

Coronakrisen har selvfølgelig påvirket de danske maskinhandlere, men den samlede branche er kommet godt igennem krisen, konstaterer Dansk Maskinhandlerforening i sin beretning for 2020. Foreningen konkluderer, at det er en attraktiv branche, som også i år har set en konsolidering med en ny storspiller på banen.

- Firmaet WekoAgro Machinery har foretaget samlet tre opkøb og sammenlægninger - og har nu lagt sig i slipstrømmen af andre store industrielle spillere og professionelle aktører såsom Danish Agro, Semler, Nellemann samt tyske Raiffeisen, fremhæves det i beretningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Fælles for dem alle er, at de i de seneste år har investeret massivt i den danske maskinhandlerbranche via opkøb af en række maskinforretninger, står der i beretningen.

Foreningen ser dette som et positivt indslag i branchen, blandt andet fordi det på den korte bane løser en stor udfordring omkring generationsskifte.

- Det kan være en tung proces at generationsskifte en maskinhandler - primært på grund af de store aktiver der gør, at det er en forholdsvis stor investering, der skal på bordet. Det kan på mange parametre sammenlignes med at generationsskifte et stort landbrug, skriver foreningen, men konstaterer, at branchen trods dette alligevel er en attraktiv branche at investere i. Og at det er dette faktum, der tiltrækker de store spillere.

- - Det kan vi godt tillade os at være stolte af, mener bestyrelsen i Dansk Maskinhandlerforening.