På Christiansborg var der den 18. november ikke meget liv på gangene som følge af stramme covid-19 restriktioner, men på fødevareudvalgets medlemmers kontorer, blev regeringens redegørelse af mink-sagen gransket tæt, og på Erling Bonnesens kontor fortalte venstremanden til Maskinbladet, at den nu tidligere fødevareminister Mogens Jensens (S) afgang, kun er begyndelsen til enden for regeringen.

- Det er helt klart at fødevareminister Mogens Jensen (S) er blevet ofret af statsministeren, og han må så tage skraldet selvom det er statsministeren der har truffet beslutningen i koordinationsudvalget, så det burde være statsministeren, der tog hele skraldet, fortæller Erling Bonnesen som finder hele opløbet til ministerens afgang for grotesk.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det har været fuldstændig vanvittigt. Vi har oplevet en statsminister som med magt og enevælde har kørt den her sag, og så tørrer hun så nu hele ansvaret af på sin nu tidligere fødevareminister. Det er ikke kønt at se på, siger Erling Bonnesen, hvis kontor bugner af mapper relateret til mink-skandalen.

Og sagen er da også langt fra slut, hvis det står til Venstre, som nu har krævet en uvildig undersøgelse af hele sagsforløbet.

- Vi forlanger nu en fuldstændig redegørelse fra statsministeren. Vi kræver nu en kommission nedsat, så vi kan få det her undersøgt fuldstændig uvildigt og helt til bunds, lyder det fra Erling Bonnesen, og fortæller, at han og Venstre er meget opmærksomme på de store traktordemonstrationer, der finder sted rundt om i landet i disse uger, og den utilfredshed der i blandt landmændene er med politikernes ageren på Christiansborg.