Hvad sker der med grundvandet ved Nørre Felding og ved Karup, når myndighederne vælger at grave millioner af aflivede mink ned i store massegrave, spørger Venstre.

Fire politikere fra Venstre er gået til miljøminister Lea Wermelin med deres spørgsmål og bekymring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Thomas Danielsen (V), Jacob Jensen (V) og Erling Bonnesen (V) har indkaldt miljøministeren i samråd onsdag 25. november, hvor de spørger:

"Vil ministeren redegøre for de miljømæssige konsekvenser af, at regeringen har besluttet at etablere massegrave med mink i Danmark?

"Og vil ministeren samtidig kommentere de alternative muligheder, der eventuelt har været undersøgt?".

Ulla Tørnæs (V) har et tilsvarende spørgsmål til miljøministeren:

"Hvad er ministerens holdning til minkmassegravene, herunder om ministeren for eksempel frygter for eventuelle konsekvenser for grundvand og vandkvalitet i badesøer?".

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
Venstre og lokale borgere er bekymret for vandkvaliteten i Boutrup Sø. Foto: Rasmus Dalsgaard.

En af massegravene ved Nørre Felding, tæt på Holstebro, har badesøen Boutrup Sø, hvor de lokale bader.

Søndag den 8. november gik en et par hundrede borgere fra lokalområdet i protestdemonstration til søen for at give udtryk for deres bekymring for at lægge massegravene få hundrede fra søen.

Protesten var arrangeret af blandt andre Flemming Hedegaard, direktør i Byggeri & Teknik, og den lokale landmand Per Nørgaard Sognstrup.

Andre borgere ved massegravene ved Karup har givet udtryk for samme bekymring for både grundvandet og for den massive C02 udledning, når kadaverne går i forrådnelse.

rich-media-4
Massegravene med mink ligger få hundrede meter fra badesøen Boutrup Sø. Foto: Rasmus Dalsgaard.