Abonnementsartikel

Langelinie i København lægger scene til et stort opbud af traktorer og fiskebåde - i Aarhus mødes demonstranterne i Rådhusparken.

Det endelige program for den store demonstration i København og Aarhus imod magtmisbrug, manglende respekt for grundloven, demokratisk underskud - og for folkestyret er ved at blive forhandlet på plads imellem myndigheder, bystyre og Oprør fra Landet, lyder det tirsdag morgen fra Knud Jeppesen, talsmand for græsrodsorganisationen. Men sikkert er det, at der både i Aarhus og København er stor opbakning til den fredelige demonstration, der er anmeldt til at finde sted imellem klokken 12.00 og 14.00 den 21. november. Tidspunktet er i samarbejde med politiet valgt for at genere trafikken mindst muligt.

Mange af de tilmeldte deltagere fra landbruget vil gerne demonstrere deres frustrationer i København, hvor også størstedelen af fiskeflådens deltagere vil være til stede, så styregruppen arbejder derfor hårdt på at få mulighed for at krydse Storebælstsbroen. Der er endnu ikke fundet placeringer, hvor traktorerne kan samles før der køres i samlet flok til Aarhus og København, men det forventes at være på plads i løbet af tirsdag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinbladet opdaterer denne artikel løbende med opdateringer i forhold til programmet for demonstrationen.

Oprør fra Landets foreløbige program:

Corona-epidemien krævede i begyndelsen hurtige beslutninger - i en grad, der ikke hidtil er set i vores fælles danmarkshistorie. Vi lærte ord som forsigtighedsprincip og forsamlingsforbud - og det samfund, som vi kender og har opbygget sammen, blev politisk lukket ned.

En særlov blev vedtaget af et enigt folketing, der gav ultimativ magt til regeringen - og samtidig satte demokratiet og folkestyret på midlertidig pause.Nu kræver folket medbestemmelsen tilbage.Der skal være tid til at lytte, tid til at undersøge tingene til bunds - så der kan træffes meningsfyldte beslutninger. Vores demokratiske samfund skal ledes demokratisk.

Det ønsker regeringen ikke. Regeringen har fremsat en ny epidemi-lovgivning, der giver politikerne uindskrænket magt. Der udmeldes grundlovsstridige beslutninger og hæren sættes ind for at hjælpe myndighederne med at gennemføre ulovlige beslutninger.

Selv når det går op for regeringen, at en ordre er ulovlig, fastholder de den. Det har været dyrt - især på det menneskelige plan.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et erhverv er væk - og mange andre erhverv og mennesker lever i uvished for deres fremtid, når folkestyret er sat ud af kraft. Folket har ingen indflydelse på, hvilke beslutninger der dikteres fremover under den ønskede epidemilov. Det føles fremmed og usikkert.

Vi skal udvise politisk tillid til de mennesker vi har valgt, men det kræver, at alle bliver hørt og medinddraget i disse alvorlige beslutningerne. Nu vil vi høres!

Demonstrationen har deltagelse af en lang række erhverv, organisationer, borgere og folkelige bevægelser. Vi kræver fungerende folkestyre.

Demonstrationen er upolitisk. Ingen organisation står i spidsen for arrangementet. Det er folkets stemme og folkestyrets demonstration.

Sted: Langelinie i København og Aarhus (nærmere info følger).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Program: Info følger.

Transport: Kommer du i traktor, fiskekutter, lastvogn mm. følger snarest info om opsamlingssteder, ruter, parkering og regler.

Deltagere: Folkestyret er folket. Vi håber på at hele folket, trods forskellighed, møder op og hylder den grundlov, der er vores fælles fundament - uanset hvad din baggrund er.

Pris: Deltagelse er gratis. Bidrag kan snart indsamles via crowdfunding.

Der sælges ikke mad og drikke. Vi opfordrer til, at man støtter det lokale erhvervsliv i disse coronatider.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi håber alle får en god dag.

Covid19: Vi opfordrer til, at myndighedernes anbefalinger følges. Demonstrationer er generelt undtaget fra restriktioner MEN vi opfordrer alle til at holde god afstand og generelt til sund fornuft og påpasselighed.

Vi opfordrer regeringen til at holde loven - derfor vil vi selvfølgelig også selv overholde den. Sæt dig derfor ind i eventuelle regler og lad demonstrationen foregå fredeligt