Samson Agro har flyttet sine kurser ind på Lynderupgaard Gods.

Det oplyser Samson Agro i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har hidtil afholdt kurserne på fabrikken i Viborg, men nu, hvor vi efterhånden skal have mellem 500 og 600 kursister igennem om året, var vi på udkig efter en bedre løsning. Det har vi nu. Her på Lynderupgaard Gods er der både et stort opvarmet værksted, fine udendørsarealer med plads til at slå selv den bredeste slangebom ud samt fine faciliteter til den mere teoretiske undervisning, forklarer Kim Bennike, der er ansvarlig for teknisk træning hos Samson Agro.

- Lynderupgaard Gods bliver nu vores faste uddannelsessted. Forplejning og overnatninger, når der er tale om kurser af flere dages varighed, klarer vi gennem en aftale med Hjarbæk Fjord Golfcenter, der ligger her lige ved siden af. De har typisk ikke så stort pres på i de måneder, hvor vi afholder vores kurser, så det er helt ideelt.

Første kursus i de nye faciliteter er et intensivt to-dages teknisk kursus for fem montører fra Samson Agrolize servicepartner A.P. Jørgensen i Ribe.

- De montører, der skal servicere gyllevogne rundt omkring i landet, kommer først gennem et "Stage I" tre-dages kursus. Dette kursus efterfølges af et to-dages "Stage II" kursus for erfarne servicefolk, og det er et sådant opfølgningskursus, folkene fra A.P. Jørgensen i dag deltager i, fortæller Kim Bennike.

Undervisningen forestås af Niels Peter Christensen og Jan Worup, begge serviceteknikere med tæt relation til udviklingsafdelingen hos Samson Agro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På den måde er der kort vej for ethvert praktisk problem ude fra marken og ind til fabrikken. Det betyder, vi får særdeles kvalificeret feedback på tekniske detaljer i brugen af maskinerne, ligesom montørerne udveksler detaljer og fiduser med hinanden, fortæller Niels Peter Christensen, der i sin hverdag også fungerer som telefon hot-line for montørerne.

- Som enhver ved, kan man ikke forudsige ethvert teknisk problem ud i al fremtid i en servicehåndbog, da det er avancerede maskiner med elektronisk udstyr, der skal fungere med for eksempel traktorernes GPS, bedrifternes og maskinstationernes managementprogrammer, når gylleudbringningen skal foregå med præcision - i højsæsonen ofte i døgndrift.

Øvelser i diagnosticering

Inde i kursuslokalet gennemgås såvel nye og ældre versioner af styringssystemer som for eksempel SlurryMaster og andet udstyr for montørerne. For eksempel gennemgås de seneste opdateringer i menustruktur, ligesom der trænes fejlfinding ved hjælp af den diagnosticeringscomputer, en Samson-montør altid har ved hånden.

- For eksempel kan vi simulere fejl for at træne hurtigere diagnosticering, lyder det fra Kim Bennike.

- Til de lige så vigtige, men lidt mere grove øvelser, må kursisterne en tur i værkstedet. For eksempel kan vi her træne en både smartere og hurtigere måde at skifte lejer eller pumpehjul ved hjælp af et specialværktøj. Det kan vi her i den opvarmede maskinhal, hvor vi introducerer brugen af et nyt specialværktøj for servicemontørerne.