Abonnementsartikel

En gruppe dyrlæger er gået sammen om en politianmeldelse af Fødevarestyrelsen.

78 dyrlæger har sammen indgivet en politianmeldelse af Fødevarestyrelsen.

Anmeldelsen kommer på baggrund af en video optaget af Flemming Bach Olesen, som viste en minkaflivning, der gik galt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dyrlæge Sisse Holm-Thomsen er en af initiativtagerne. På et halvt døgn fik hun samlet 77 andre dyrlæger, som ville være med i anmeldelsen.

- Det er i strid med dyreværnsloven. Men bare fordi det er Fødevarestyrelsen, så sker det intet. Jeg kan ikke sove om natten, fordi jeg er så frustreret. Derfor indgav vi en anmeldelse.

I anmeldelsen beskriver de det som "groft uforsvarlig behandling tenderende til mishandling".

- Vi vil ikke forholde os til, om det er rigtigt eller ej at aflive mink, men aflivningen er gået for stærkt, der bliver ikke vist omhu på aflivninger. Det er måden, det bliver gjort på, der ikke er i orden, siger hun.

- Det hele skal gå så stærkt. Man kan ikke fremskynde en aflivning. Det skal gøres omhyggeligt. Det her er presset ned fra toppen, og så bliver det sjusk. Det er helt grotesk, siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun mener særligt, det er uretfærdigt, fordi en landmand, der havde behandlet sine dyr på samme måde, var blevet straffet hårdt.

- Hvis vi bliver bekendt med, at dyr ikke behandles godt, så skal vi anmelde det. Og havde det været en landmand, der havde gjort som Fødevarestyrelsen, havde han fået anmeldelse. Der skal ikke gøres forskel. Andet er selvmodsigende, siger hun.

Fødevarestyrelsens enhedschef, Henning Knudsen, fortæller, at han ikke må kommentere på den konkrete sag.

- Men jeg har set billederne, og det er meget ubehagelige billeder af en aflivning, der går galt. Det, der bliver vist, er ikke dyreværnsmæssigt forsvarligt.

- Langt de fleste aflivninger går godt, men vi kan ikke garantere, at der sker aflivninger som den på videoen. Når det sker, forsøger vi at gribe ind, og vi forsøger at lære af det, siger han.