Abonnementsartikel

Den Danske Dyrlægeforening har tirsdag sendt et brev til fødevareminister Mogens Jensen(S), hvor foreningen udtrykker stor bekymring for den hast, som aflivningerne af mink foregår med. Samtidig oplever foreningen, at medarbejdere ikke har den fornødne tid til at sikre, at Dyrevelfærdslovens regler om aflivning efterleves.

Den Danske Dyrlægeforening (DDD) ser med stor bekymring på den hast, som aflivningerne af mink sker med. Aflivning af så mange mink er en stor logistisk udfordring, fordi hvert eneste dyr skal aflives så hurtigt og smertefrit som muligt. Rammerne for en forsvarlig aflivning kræver, at den enkelte mink sover ind, og at denne proces løbende nøje kontrolleres, samt at der forefindes funktionsdygtigt materiel, skriver DDD i en pressemeddelse.

Ligeledes er DDD bekymret for, at medarbejdere i såvel Fødevarestyrelsen som på farmene ikke har den fornødne tid til at sikre, at Dyrevelfærdslovens regler om aflivning efterleves.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mennesker laver fejl, men så alvorlige lidelser for dyr, som de videoer, der har cirkuleret på sociale medier, viser, må ganske enkelt ikke forekomme. Disse forhold er dybt kritisable dyrevelfærdsmæssigt og giver desuden helt urimelige arbejdsforhold for medarbejderne, siger formand for DDD Hanne Knude Palshof.

Dyrlægeforeningen appellerer derfor til ministeren og de ansvarlige myndigheder om øjeblikkeligt at sikre forholdene ved aflivninger, så aflivningerne altid sker så hurtigt og smertefrit som muligt.

- Vi vil også gøre opmærksom på de til tider umenneskelige forhold som Fødevarestyrelsens medarbejdere samvittighedsfuldt arbejder under. Også her vil situationen bedres, hvis tidspresset tilpasses de til rådighed værende ressourcer, siger formanden for Dyrlægeforeningen.