Lyt til artiklen:

Partier på stribe nægter at give stemme til regeringens hastelov

00:00
Hastighed: ???x
02:09

DF, Ny Borgerlig, Liberal Alliance og De Konservative afviser at stemme for hasteloven i morgen om lovhjemmel til at aflive alle mink i landet.

En hastelov kræver 3 / 4 dele stemmer for at blive stemt igennem, men selv hvis regeringen får støtte De Radikale og SF kan der ikke samles flertal for hasteloven.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

En hurtig gennemførsel af lovændringen kræver 135 stemmer. Med Socialdemokratiets egne 48 mandater, De Radikales 16 mandater og SFs 15 mandater, når regeringen kun op på 79 mandater. Hvis Enhedslisten stemmer for, når regeringen op på 92 stemmer - altså langt fra de 135 stemmer.

Grufulde videoer

Pernille Vermund, kræver at tvangsaflivningerne stoppes øjeblikketlig.

- Jeg får flere og flere meldinger om, at regeringens håndtering af minkaflivningen går helt galt. Grufulde billeder af dyr, der mishandles, kommer frem nu. Tvangsaflivningerne skal stoppes øjeblikkeligt. Det er fødevareministerens ansvar, at aflivningerne foregår dyreetisk forsvarligt, og det ansvar skal han ikke have lov at løbe fra. Det vi er vidne til, er dyrplageri ud over enhver beskrivelse. Det er simpelthen ikke en måde, vi behandler dyr på i Danmark, skriver lederen af Ny Borgerlig på sin Facebook-profil.

Hun kalder det en skændsel over for dyrene og en hån mod de minkavlere, der tvinges til at se på, mens deres dyr mishandles.

Alvorlig situation

Fødevareminister Mogens Jensen (S) forklarer regeringens handlinger over for TV 2 ved at pege på, at der "i denne alvorlige situation skal handles hurtigt".

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Derfor har man vurderet, at man ikke kunne afvente ny lovgivning, inden man meldte dette ud. Regeringen har skrevet rundt til de enkelte minkfarmere med en opfordring til at påbegynde aflivninger, og parallelt hermed arbejdet på at tilvejebringe det nødvendige lovgrundlag til om nødvendigt at påbyde dette - herunder også så minkavlerne kan få den nødvendige kompensation, siger fødevareminister til TV2.