Lyt til artiklen:

4.878 CPR-numre har ved en fejl været offentligt tilgængelige

00:00
Hastighed: ???x
01:46

I februar lå der 3.390 CPR-numre tilgængelige på Landbrugstyrelsen hjemmeside. Nu meddeler styrelsen, at det er sket igen.

"Sikkerhedsfejl på Landbrugsstyrelsens hjemmeside er anmeldt til Datatilsynet," fortæller styrelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den fortæller, at 4.878 CPR-numre ved en fejl har været været offentligt tilgængelige i et excelark på Landbrugsstyrelsens hjemmeside. Landbrugsstyrelsen har fjernet arket med det samme og anmeldt sikkerhedsbruddet til Datatilsynet.

- Vi har desværre fundet ud af, at CPR-numre på 4.878 landbrugere har ligget i et bagvedliggende ark på vores hjemmeside. Vi rettede straks op på fejlen og meldte det til Datatilsynet. Vi kan se, at meget få har været inde på den pågældende side i den periode, hvor arket har været tilgængeligt. Derfor vurderer vi, at risikoen for, at CPR-numrene er blevet misbrugt, er lille. Vi ser dog stadig med stor alvor på, at det kan ske, og beklager dybt over for de landbrugere, som er blevet ramt af vores fejl. Vi er gået i gang med at gennemgå vores procedurer, så vi undgår lignende fejl, siger enhedschef i Landbrugsstyrelsen Jesper Loldrup.

Landbrugsstyrelsen konstaterede fejlen den 26. oktober 2020. Arket blev fjernet med det samme. Excelarket lå på hjemmesiden for at hjælpe Landbrugsstyrelsens kunder med et overblik over overdragelse af betalingsrettigheder.

Landbrugsstyrelsen har indberettet fejlen til Datatilsynet, ligesom alle personer, som er berørt af fejlen, har fået direkte besked.