Lyt til artiklen:

Vestjysk Landboforening kræver ekspropriation af minkfarme

00:00
Hastighed: ???x
01:16

Vestjysk Landboforening kræver, at staten eksproprierer minkfarme, da beslutningen om at aflive alle mink svarer til at lukke erhvervet.

Det oplyser Vestjysk Landboforening i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det her handler ikke om midlertidige hjælpepakker og muligheder for at sætte andre dyr ind på farmene i nogle år. Nedlukningen er definitiv, og vi får ikke pelsdyravlen tilbage. De berørte virksomheder har derfor krav på at blive eksproprieret og ydet fuld erstatning på en ordentlig måde af det samfund, der har trukket stikket, siger Søren Christensen, formand for Vestjysk Landboforening.

Foreningen oplyser, at han har svært ved at forholde sig til de sundhedsfaglige argumenter.

- Men vi må stille krav om, at de ganske få mennesker, der har truffet en så drastisk beslutning, også tager ansvaret for at kompensere de mennesker og lokalsamfund, der kommer til at lide under det, siger Søren Christensen.

Han er allerede i gang med at tage kontakt til minkavlere i foreningen.

- Vi skal først og fremmest tage hånd om minkavlerne som mennesker i et lokalsamfund, der lider et enormt tab med regeringens beslutning om at lukke pelsdyrerhvervet. Det er familiers livsværker, der er ødelagt for altid. Uden udsigt til at blive genopbygget, siger han.