Lyt til artiklen:

Forbandede uværdige diktator

00:00
Hastighed: ???x
01:56

I foråret lokkede statsminister Mette Frederiksen (S) demokratiets grundlæggende spilleregler fra Folketinget, så hun reelt fik en diktators beføjelser. Og siden har hun på værste totalitære vis hersket og delt, som det passer hende.

Og forsøg på at få magten tilbage i Folketingssalen har været forgæves, selvom et demokratisk flertal har ønsket det, fordi de har oplevet, hvordan det totalitære regimes beslutninger blev mere og mere ulogiske og urimelige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og lige nu passer det føreren at strangulere et helt erhverv - den danske minkbranche - efter nogle skandaløse uger med uværdig behandling af de danske minkavlere.

Det er svineri.

Det er fagligt ubegrundet.

Det overskrider langt et demokratisk samfunds beføjelser over dets borgere.

Den slags overgreb, som regeringen har tænkt sig at begå, kalder på en sand frihedskamp.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Enhver modstand mod regeringens plan vil møde respekt herfra.

Enhver embedsmand og betjent, som bliver bedt om at medvirke til det demokratisk ulovlige overgreb, gør sig skyldig i en forbrydelse. Og de bør tænke sig om en ekstra gang. Det er muligt, regeringen kan begrunde sin plan med en spidsfindig juridisk argumentation. Men der findes intet moralsk forsvar for udåden.

Sådan en situation har vi tidligere set i Danmarkshistorien. Det efterfølgende retsopgør straffede alle medløbere, som undskyldte sig med, at "de blot fulgte loven".

Føj, Mette.

Og så satte du endda angrebet ind få timer efter, at fødevareminister Mogens Jensen (S) sendte en hilsen til de delegerede på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde, der blev holdt delvist i Herning og delvist som livetransmission på nettet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mogens Jensens forsøgte som sædvanligt at indsmigre sig hos forsamlingen med henvisning til en gammel socialdemokratisk landbrugsminister og sin egen opvækst på Mors.

Det står jo lysende klart som årtiers mest ulækre hykleri.

Føj, føj og føj.

Det er uværdigt ud over alle grænser.