Lyt til artiklen:

Deling af data mellem konkurrenter er nu en realitet

00:00
Hastighed: ???x
01:36

Abonnementsartikel

DataConnect blev præsenteret på Agritechnica 2019, og er nu gået i luften med Deere og Claas som første producenter.

DataConnect-systemet er en cloud-baseret løsning, hvor maskindata mellem Claas, John Deere og tyske Farm365 kan deles trådløst og automatisk.

Det betyder, at maskinstationsejeren eller bedriften, som råder over blandt andet Claas og John Deere maskineri, kan se samtlige maskindata i ét system.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Man kan selv afgør, om man vil have John Deere og Claas-informationer ind i myjohndeere.com eller om informationerne skal aflæses i Claas Telematic-program. Der er tale informationer om placering af maskine, tankniveau i dieseltanken, fejlkoder og servicemeddelser og lignende.

På Agritechnica tilgik Case IH, New Holland samt Steyr også tjenesten DataConnect, og på den måde kan man samle alle informationer fra de nu fem mærker på én tjeneste, som man selv bestemmer - men indtil videre er det blot Claas og John Deere som vises i systemet.

rich-media-2
Her ses eksempelvis en Claas Jaguar finsnitter i myjohndeere.com. Foto: John Deere.

Udvides med tiden

På nuværende tidspunkt er der kun tale om deling af maskindata, men CNH, John Deere og Claas ser store muligheder i yderligere deling af informationer.

- Systemet bliver udvidet med flere og flere løsninger løbende, og noget af det næste bliver indlejring af markdata samt opsamling om markdata som eksempelvis sprøjte-data, fortalte Hans Jürgen Nissen, chef for John Deeres ISG-afdeling i Europa i forbindelse med Agritechinca tilbage i 2019.

Han fortalte, at deling af eksempelvis marker, markgrænser, GPS-linjer og lignende først kommer i et senere step.

rich-media-4
Her ses Claas og John Deere maskineri i Farm365-portalen. Foto: Farm365.