Abonnementsartikel

Miljøstyrelsen har pr. 15. december 2008 trukket godkendelsen af majsherbicidet Calaris tilbage fra det danske marked. Det oplyser Syngenta – selskabet bag midlet – i en pressemeddelelse.

Tilbagetrækningen skyldes aktivstoffet terbuthylazin, der ikke længere kan opretholde godkendelse på grund af ny viden om formodet udvaskning af metabolitter til grundvandet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Syngentas tilladelse til at importere Calaris bortfalder 19. december 2008. Der ventes korte frister for udfasningen for alle terbuthylazin-baserede produkter:

- Sidste salg i detail- og brugsled 20. februar 2009.

- Sidste anvendelse af produkterne 20. april 2009.

Som afløser for Calaris forventer Syngenta, inden sæsonen, at få registrering for midlet Callisto, der ligesom Calaris indeholder aktivstoffet mesotrion.

- Callisto bliver fremover basis i bekæmpelsen af bredbladet ukrudt i majs, siger Martin Clausen fra Syngenta.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Produktet forventes at blive godkendt med en højre dosering af mesotrion end Calaris og har på flere punkter bedre effekt (rodukrudt, vej- og snerlepileurt). Samtidig er Callisto fleksibelt med hensyn til dosering og behandlingstidspunkt og virker hurtigt, så eventuel videre behandling hurtigt kan vurderes. Callisto har mest bladeffekt, men har også nogen jordeffekt, lyder det fra Syngenta.

- Callisto er et bredt og effektivt middel mod bredbladet ukrudt og hanespore i majs. Ukrudt i majs koster udbytte og kvalitet i grovfoderet, så vi er glade for at introducere en effektiv afløser for Calaris, siger Martin Clausen.