Lyt til artiklen:

Kopenhagen Fur mødes i dag med minister

00:00
Hastighed: ???x
01:12

Abonnementsartikel

Linjen mellem Danske Minkavlere, fødevareminister Mogens Jensen og Fødevarestyrelsen er i disse dage nærmest rødglødende.

I dag mødes repræsentanter fra minkbranchen med først Fødevarestyrelsen og Statens Serum Institut for at drøfte den alvorlige situation med smittede mink.

Senere i eftermiddag mødes samme repræsentanter fra minkbranchen med fødevareminister Mogens Jensen til yderligere drøftelse af strategien med aflivning af millioner af mink.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så sent som i fredags mødtes Kopenhagen Fur, L&F og fødevareministeren også til drøftelse om smittespredning og aflivningsstrategi.

Ifølge tal fra Fødevarestyrelsen lørdag står minimum 400 af landets 1138 minkfarme umiddelbart til at blive aflivet. Det svarer til hver tredje minkfarm i landet.

Usikkerhed om aflivningsstrategien har dog fået flere minkavlere til at indstille arbejdet de seneste dage. Både Fødevarestyrelsen og minkavlerne selv hjælper til med aflivningsarbejdet.

Fredag opgjorde Fødevarestyrelsen antallet af smittede besætninger til 182, heraf er 36 besætninger aflivet. 33 besætninger var fredag under mistanke for covid-19.