Lyt til artiklen:

Dyretransportchaufførerne føler sig lyttet til

00:00
Hastighed: ???x
02:14

Fredag havde chaufførerne virtuelt møde med repræsentanter fra både Miljø- og Fødevareministeriet og Justitsministeriet om de udskældte bøder til chaufførerne.

- Vi føler, de lyttede til os, men vi blev også bekræftet i, at der er langt fra politikerne på Christiansborg og til vores virkelighed med transport af dyr. Vi er blev enige om, at vi i løbet af de næste tre måneder skal arbejde mod at finde en løsning, siger talsmanden for dyretransportchaufførerne, Torben Grønhøj Jensen, der selv kører som chauffør for NV Randers.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dyretransportchaufførerne kæmper for at undgå de store bøder, som de risikerer for at køre med dyr med skader.

- Vi er helt afklaret med, at hvis dyrene får skader under transporten, så skal vi nok betale bøden, men vi vil ikke betale, hvis dyrene har fået skaderne i stalden eller andre steder, inden vi kører med dyrene, siger talsmanden, der selv har bøder for 10.000 kroner hængende over hovedet.

Hvor var 3F?

Mødet i fredags var mellem alle parter i branchen både på arbejdsgiver og arbejdstager siden. Men 3F, som repræsenterer chaufførerne, dukkede aldrig op.

- Om de havde glemt mødet, eller ikke ville deltage, det ved jeg ikke. Men de deltog i hvert fald ikke i mødet, siger talsmanden, der undrer sig over 3F.

Torben Grønhøj Jensen roser chaufførerne for at have været med i kampen mod bøderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Tak til dem, de er også med til at kæmpe kampen og ændre forholdene for vognmændene, siger talsmanden.

Repræsentanterne fra de to ministerier lyttede til chaufførernes udfordringer og utilfredshed, og var i første omgang indstillet på at ændre forholdene og lovgivningen i 2023, men det gik chaufførerne ikke med til.

- Så lang tid kan vi slet ikke vente, siger han.

Inden mødet kom i stand var dyretransportchaufførerne klar til at gå på barrikaderne og nedlægge arbejdet i protest mod lovgivningen, men så langt nåede konflikten ikke. Så længe forhandlingerne og dialogen er i gang, transporterer chaufførerne grise til slagterierne.

- Jeg er sikker på, vi får landet en aftale, som både chaufførerne og arbejdsgiverne kan være tilfredse med, siger Torben Grønhøj Jensen.