sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Derfor valgte jeg Dalum

00:00
Hastighed: ???x
02:15

Abonnementsartikel

Et stærkt socialt fællesskab og en tæt kobling mellem teori og praksis vægtes højt blandt de nye landbrugselever.

Her kan du møde Cecilie og Jari og høre mere om, hvad de synes var vigtigt, da de skulle vælge uddannelse.

Engagerede undervisere

- Det er rigtig vigtigt for mig, at jeg går på en skole, hvor jeg føler, at lærerne gider eleverne og har lyst til at engagere sig med eleverne, siger Cecilie Lindebark.

Hun er 19 år gammel og flyttede i sommeren 2020 fra Køge til Korinth for at starte på EUX Landmand på Dalum Landbrugsskole.

- Det var vigtigt for mig, at jeg kunne bo på skolen, for jeg har ret langt hjem, men også at jeg vidste, at der ville være et godt sammenhold, og at jeg havde mulighed for at få noget praktisk erfaring og mulighed for at gå rundt sammen med alle dyrene, siger Cecilie Lindebark.

Ud til dyrene

Både hun og klassekammeraten Jari Nielsen havde gjort et grundigt forarbejde, inden valget faldt på netop EUX Landmand.

- Jeg tog en 10. klasse, hvor jeg havde 12 ugers brobygning, hvor jeg kom ud på en hel masse forskellige uddannelser for at finde ud af, hvad jeg gerne ville. Efter de 12 uger fandt jeg ud af, at det var landmand, jeg gerne ville være, siger Jari Nielsen.

Den beslutning er han glad for i dag.

- Der er et godt sammenhold, og det er megasjovt at være her. Man bor på skolen, og man kommer også til at have det megafedt efter skole, for man er ikke alene. Man sidder ikke bare på sit værelse, men har det socialt godt sammen. Man kan gå ud til dyrene og kæle med dem, og man får nogle vagter, hvor man skal fodre dyrene, og man kan få lov til at køre lidt traktor, hvis man har kørekort, og ellers kan man tage det på skolen, siger Jari Nielsen.

Meget lidt erfaring

Mens Jari Nielsen har en del erfaring med landbrug i forvejen, starter Cecilie Lindebark stort set uden erfaring.

- Jeg kommer fra Køge og har boet i et villahus hele mit liv. Den eneste erfaring, jeg har haft med landbrug, er, at jeg har haft to kaniner. Så det er ikke mig, man skal snakke med i forhold til landbrug. Jeg synes, det er megafedt, at man som en person, der ikke har haft noget med landbrug at gøre, også kan vælge en landbrugsuddannelse uden, at man skal være helt vildt meget inde i det. Vi lærer jo blandt andet om koens anatomi, og vi lærer om afgrøder, så man behøver ikke vide noget som helst om landbrug, inden man starter. Det synes jeg er rigtig fedt, siger hun.