Lyt til artiklen:

Landboforeningen opfordrer minister til at lytte til pelsdyravlere

00:00
Hastighed: ???x
01:40

- Det er et voldsomt skridt men forståeligt, når pelsdyravlere nu midlertidig indstiller den planlagte aflivning af mink og opfordrer deres kolleger til at gøre det samme, påpeger formand for landboforeningen vestjysk, Søren Christensen.

- Vi ønsker alle at stoppe den corona-smitte, der har ramt landets pelsdyrfarme. Blandt andet her i Midt- og Vestjylland hvor en stor del af verdens bedste minkskind produceres, og hvor pelsdyrerhvervet gennem generationer har været et guldæg. Men som på alle andre områder i samfundet skal vi sikre, at det ikke ender med, at 'operationen lykkedes, men patienten døde', siger Søren Christensen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han opfordrer derfor regeringen, herunder ikke mindst fødevareminister Mogens Jensen, til at lytte til pelsdyravlernes krav om en fremtidssikring af erhvervet efter corona'en. De ønsker, at raske mink ikke aflives før pelsning, at avlsdyr kan overleve, og at pelsdyravlerne sikres en tilstrækkelig kompensation, hvis produktionen lukkes ned i længere tid på grund af corona-smitten.

- Det er fair krav, som regeringen burde imødekomme. Vi har set, hvordan ramte besætninger i Nordjylland har overlevet corona'en og nu kan frikendes for smitte. Hvorfor skulle det være anderledes i resten af landet?, spørger Søren Christensen.

Han opfordrer politikerne til i samarbejde med branchen og myndigheder at sætte alt ind på at finde en afbalanceret løsning, hvor smitten kommer under kontrol, men uden samtidigt at lukke et vigtigt eksporterhverv helt ned for altid.

- Både regeringen og et stort flertal i befolkningen giver jo udtryk for, at man ønsker et stærkt pelsdyrerhverv, siger Søren Christensen.