Der gik ikke længe fra den første JCB-traktor ramte Danmark ved den nye importør, til at den første traktor blev solgt af JCB-forhandleren øst for Storebælt.

Efter Brøns Group indgik en importaftale om landbrugsprodukterne fra den engelske maskinproducent JCB, meldte direktør og indehaver Dan Hamann klart ud, at man ikke ønskede det store konkurrence-ræs i nyregistreringer af flest traktorer i de enkelte måneder, som uden tvivl er meget vigtigt for flere af de andre aktører på markedet. Men ikke desto mindre er det lykkes for Brøns Group allerede at kunne sælge den første JCB-traktor få uger efter hjemkomsten og udnævnelse af de nye JCB-forhandlere i Danmark.

- Der er tale om topmodellen i JCB Fastrac 4000-serien i form af 4220, som yder 220 hestekræfter, fortæller Henrik Svennild, salgs- og produktansvarlig for JCB agenturet hos Brøns Group.

Traktoren er solgt øst for Storebælt af forhandleren FMR Maskiner, som netop har afsluttet en større demo-turne med netop en JCB Fastrac 4220.

- Der er på mange måder tale om en helt unik traktor i JCB Fastrac-konceptet med fire lige store hjul, affjedring på for- og bagaksel, midtmonteret kabine, skive-bremser på for- og bagaksel og muligheden for indregistrering som lastbil samt en topfart på hele 70 kilometer i timen - stadig med hydraulisk styretøjsforbindelser, fortæller Henrik Svennild.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Storbror følger efter

Mens den landsdækkende demo-turne med JCB Fastrac 4220 fortsætter, så er der imellemtiden kommet følgeskab af storbroren i 8000-serien.

- Vi har fået en JCB Fastrac 8330 hjem, som også skal på en landsdækkende demo-turne, fortæller Henrik Svennild.

I modsætningen til 4000-serien, så har 8000-serien flere hestekræfter og høje hjuldiameter. Dimissonerne for baghjulene kan være helt op til 900/50 R42 med 2,05 meter i diameter. Forhjulene er 650/63 R34 og ligesom på 4000-serien, så er der også her tale om Fastrac-konceptet med affjedring på for- og bagaksel samt skivebremser på samtlige fire hjul.

Som de øvrige Fastrac, leveres 8000-serie med trinløs transmission, som leveres fra Agco. JCB har selv lavet den elektrisk styring, hvilket betyder, at transmissionen kan styres, som en powershift-gearkasse. Dette skyldes det amerikanske marked.

Ligesom transmissionen, har JCB også hentet motoren fra Agco, og Agco Power motoren er på 8,4 liter med AdBlue-teknologi.

8000-serie leveres i to modeller: 8290 samt 8330 med henholdsvis 280 og 335 hestekræfter nominelt, mens effekten stiger til 306 og 348 hestekræfter, når boost'en slår til. Momentet ligger på 1.310 newtonmeter i den mindste model, mens den største model yder 1.440 newtonmeter ved 1.500 motoromdrejninger.