Lyt til artiklen:

Pelsdyrbranchen får del i hjælpepakke

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Abonnementsartikel

Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier har netop indgået en aftale, der forlænger hjælpepakkerne til den 31. januar. Faste leverandører til pelsdyravlere får del i hjælpepakkerne.

Faste leverandører til pelsdyravlere for eksempel være fodercentraler, dyrlæger eller kommercielle pelserier, hvor besætningen slås ned, får adgang til kompensationsordningen for selvstændige og for faste omkostninger.

- Med den nye aftale øger vi trygheden ved at forlænge nuværende ordninger, samtidig med at vi hjælper alle de virksomheder, som rammes af nye restriktioner. Når messecenteret og den lokale catering-virksomhed eller lyd- og lystekniker mister sin indtjening på grund af corona, så skal vi stå klar med hjælp. Det samme gælder, når minkfarme rammes af smitte, og underleverandører pludselig får visket deres ordrebøger rene. Tiden med corona er desværre meget uforudsigelig, men med hjælpen kan vi holde hånden under dem, som holder ekstra for i den svære tid. Det er deres samfundssind, som hjælper Danmark igennem krisen, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landbrug & Fødevarer er tilfredse med, at følgeindustrien til minkfarme, hvor besætningen slås ned, er blevet omfattet af hjælpepakken. Det vil dog næppe være tilstrækkeligt for alle de ramte virksomheder.

Hos L&F glæder de sig over, at et flertal i Folketinget holder hånden over virksomheder, der leverer til pelsbranchen.

- Det er positivt, at partierne bag aftalen vil gøre noget for de virksomheder, der servicerer minkavlere, hvis besætninger skal slås ned, og give dem adgang til godtgørelse af omkostninger og kompensation. Det er dog tvivlsomt, om det for alle de berørte leverandør- og servicevirksomheder vil være nok til at kunne imødegå det voldsomme chok, som rammer hele branchen i denne tid, siger direktør Flemming Nør-Pedersen, L&F.