Efter Brøns Group overtog importen af landbrugsmaskinerne fra engelske JCB, er landkortet ved at forme sig for de nye JCB-forhandler i Danmark.

Til trods for en uventet begyndelse på det nye import-eventyr hos Brøns Group grundet Corona-pandemien, som besværliggjorde leveringen af nye JCB maskiner fra England, så er der nu ved at komme godt gang i både salg og det efterhånden mere og mere landsdækkende Danmarkskort af JCB-forhandler.

Det drejer sig om landbrugsdelen af JCB-produktprogrammet med traktorer, teleskoplæssere, gummihjulslæssere samt minilæssere.

- Vi har nu kørt syv forhandler i stilling fordelt over det meste af landet, fortæller Henrik Svennild, salgs- og produktansvarlig for JCB agenturet hos Brøns Group.

Forhandlerne fordeler sig med de to nordjyske forhandlere i form af Ingemann Larsen på limfjordsøen Mors og RP Maskinservice i det østlige Himmerland. Dernæst VM Hydraulik i Vejen. M. Poulsen Maskinservice i Bredebro samt Maskincenter Feldsted i det sønderjyske, mens man på Fyn har Roerslev Smedie i Middelfart samt J. Dyhr i Gudbjerg på det sydlige Fyn. Endelig har man FMR Maskiner øst for Storebælt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Service-delen er vigtigt

Hos Brøns Group har man valgt at dedikere tre personer til fokus på JCB Maskinerne. Foruden Henrik Svennild som salgs- og produktchef, drejer det sig om Kristian Nielsen med service-ansvaret og Martin Madsen som sælger.

- Og ligesom vi med vores import af Krone og Amazone, går vi også fuld ind på JCB-området og har allerede fyldt hylderne godt op med reservedele, så vi er klar til noget af det mest vigtige, ved at være importør: At kunne servicere kunderne, påpeger den danske salgs- og produktansvarlig, som også fortæller, at man allerede er godt i gang med serviceopgaverne hos de nye forhandlere:

- Alle forhandlere er allerede godt i gang med servicering af JCB-produkterne, så det er overordnet en meget positiv begyndelse vi har fået på JCB-importen.

Landsdækkende demo

Efter tre en halv måneds lock down af JCB fabrikkerne i England medgiver Henrik Svennild, at begyndelsen på importen ikke har været den nemmeste, men at produkterne nu er begyndt at komme hjem i en lind strøm, og ventetiden på nye produkter fra fabrikken er overskueligt igen.

- Ligesom vi kender det fra Krone- og Amazone-produkterne her i huset, ved vi at demo-maskiner er vigtige og den eneste måde man får overbevist folk om, at produkterne lever op til det vi lover. Derfor er vi allerede godt i gang med en landsdækkende demo-turne med den første JCB Fastrac-traktor, som er landet, ligesom vi snart begynder en demo-turne med en JCB 435S gummiged. Det er en gummiged, som vi forventer os meget af, da der er tale om en ægte maskinstationsged i 15 til 16 ton klassen, men med en 250 hestekræfter stærk motor.

Henrik Svennild fortæller desuden, at man har fået godt gang i salget af de knækstyret læssemaskiner med teleskopudskud i form af JCB TM320S.

- Det er en læssemaskine som passer utrolig godt ind på de danske mælkeproducenters bedrifter, og vi kan mærke en meget stor interesse for dem.

rich-media-1
Den knækstyret læssemaskine JCB TM320S med teleskopudskud er blevet rigtig populær i Danmark. Foto: Morten Damsgaard.