Lyt til artiklen:

Canadisk samlevogn skal spare tid

00:00
Hastighed: ???x
02:06

Den danske Canada-specalist, Buchtrup Agro, kan til høsten 2021 vise endnu en ny import i produktprogrammet som blandt andet også til canadiske MacDon, canadiske Schulte og nu også Canadiske Anderson.

Anderson producerer blandt andet wrappere og fuldfodervogne, men det er det store produktprogram af samlevogne til både firkant og rundballer, som Buchtrup Agro vil fokusere på i den nye import agentur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er tale om flere forskellige modeller, hvoraf den største model i serien, StackPro 7200 kan samle 12 bigballer i målene 120x120 centimeter adgangen eller 16 bigballer i målene 90x120 centimeter eller 27 baller i målene 90x90 centimeter, fortæller indehaver af Buchtrup Agro, Michael Buchtrup.

Han ser frem til at få den første vogn til Danmark, da han fortæller, at produktet passer ret godt ind i hans program med primært udstyr til høstmaskiner.

- Der er tale om en vogn der sparer en masse tid, og med en afstand mellem mark og halmlade på fem kilometer kan én mand flytte over 50 baller i timen, påpeger Michael Buchtrup, og fortæller, at årsagen til den høje hastighed er, at aflæsningen går hurtigt, hvor vognen tipper og baller læsses af i stakket form.

Hele processen med læsning af ballerne i marken foregår automatisk, og chaufføren skal derfor ikke bekymre sig om betjening af maskinen, mens læsningen står på.

rich-media-2
Aflæsningen sker ved at ladet med ballerne tipper op, og ballerne læsses af i stakket form.

Også til rundballer

Programmet for samlevogne til rundballer er næsten mere omfattende end programmet for samlevogne til firkant-baller, og Michael Buchtrup fortæller, at der blandt andet er lavet en samlevogn specifik til samling af wrapballer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Princippet med læsningen i marken er lidt det samme til rundballer, hvor den største vogn kan have 20 wrap-rundballer på vognen ad gangen. Ved aflæsning tippes ladet og ballerne skubbes af, i stedet for at stables. Her er aflæsningen endnu hurtigere, end ved StackPro-vognene.

- Aflæsningne sker på 45 sekunder, mens læsningen foregår på otte minutter og 30 sekunder for 20 rundballer i marken.

rich-media-4
Der kan være op til 20 rundballer på topmodellen inden for samling af rundballer fra canadiske Anderson.