sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

COVID-19 tvinger flere minkfarme til at lukke

00:00
Hastighed: ???x
03:02

Der er for eksempel sket flere store, lokale smitteudbrud i Nordjylland blandt mennesker, som viste sig at stamme fra minkfarme i nærheden. Derfor må flere minkavlere nu aflive deres minke, hvilket har stor betydning for minkfarmens fremtidige virke.

Minkfarme kan blive nødt til at lukke ned

På grund af de mange aflivninger, som regeringen har sat i værk, kan flere minkfarme risikere at skulle lukke ned, da de jo så mister hele deres levebrød. Dermed står flere minkavlere nu i samme situation som mange andre selvstændige, hvor de er nødt til at dreje nøglen.

Står du i en sådan situation, kan det være en god ide at tage fat i en digital advokat, som kan give en uforpligtende vurdering af lukningen af minkfarmen eller virksomheden. Man kan blandt andet bruge online advokaten NEMADVOKAT, der netop har erfaring på området.

En virksomhed kan lukkes på forskellige måder, alt efter om virksomheden er solvent eller insolvent. Hvis en virksomhed er solvent, kan den opfylde løbende forpligtelser. I disse tilfælde kan den derfor lukkes ved hjælp af opløsning ved betalingserklæring eller frivillig likvidation.

Hvis virksomheden på den anden side ikke er i stand til at kunne opfylde forpligtelserne, er den insolvent. Det betyder, at den kan lukkes med en konkurs eller tvangsopløsning. I nogle tilfælde med minkfarme kan det altså komme helt ud i konkurs, og der kan det være vigtigt at få online digitalrådgivning, så man kan få den rette advokathjælp.

Aflivning af minke gælder flere farme end først beregnet

Regeringen har valgt, at minkene ikke kun skal aflives på de farme, hvor der er konstateret COVID-19, men også alle de minkfarme, hvor der udelukkende er en mistanke om smitte. Minkene skal også aflives ved minkfarme, der ligger i nærheden af smittede farme. Det gælder minkfarme, der ligger inden for en radius på omkring 8 kilometer af den farm, der er smittet.

I oktober 2020 er det hver tredje minkfarm, der er smittet med corona. Ud over det skal mange flere minkfarme altså aflive deres mink. Det ser altså ud til at handle om hele 100 minkfarme og en million mink. Aflivningen går altså ud over en hel del flere minkfarme end først forventet. Det betyder også, at nogle minkfarme kan risikere at lukke helt på grund af aflivningen. Det er især tilfældet, fordi det hele går så hurtigt. Smitten spreder sig med lynets hast, og virksomhederne med mink kan ikke nå at følge med i udviklingen.

Opfordrer til udfasning af minkavl

Mange af regeringens støttepartier ønsker at udfase minkavlen i Danmark helt over en periode på et par år. Det skal både være på grund af smittefaren, men også på grund af de dyreetiske årsager. Flere europæiske lande er allerede i gang med denne udfasning af minkavl, herunder blandt andet Frankrig og Polen. Hvis der kommer til at ske en udfasning af minkavl i Danmark som følge af COVID-19, vil det altså betyde, at det ikke kun er de nuværende smittede farme, der kan komme til at lukke, men alle minkfarme i hele Danmark.