Lyt til artiklen:

Kommune hårdt ramt: Smitten breder sig hos fødevarevirksomheder

00:00
Hastighed: ???x
01:56

Abonnementsartikel

Covid-19 har spredt sig på tre fødevarevirksomheder i Vejen Kommune.

Tre fødevarevirksomheder i Vejen Kommune er ramt af Covid-19. Det er på SB Porks svineslagteri i Brørup, Danish Crowns kreaturslagteri i Holsted og hos Skare Meat Packers i Vejen, oplyser Vejen Kommune i en pressemeddelelse.

Tican oplyser desuden, at slagteriet i Brørup, som ligger i Vejen Kommune, også er ramt. Her er 16 medarbejdere testet positiv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der har i længere tid været en del smittede spredt over hele kommunen, men ud af de 45 nye smittede den seneste uge er der en overrepræsentation af medarbejdere fra de tre fødevarevirksomheder. Det ændrer ikke på, at vi alle sammen skal være opmærksomme på, at vi kan blive smittet, for der er også nye smittede i den brede befolkning, siger borgmester Egon Fræhr.

- De ramte virksomheder gør alt hvad de kan for at få situationen under kontrol. De har temperaturmåling af deres ansatte, arbejder i vid udstrækning med mundbind og er lynhurtige til at sætte ind med test af deres medarbejdere. Vi assisterer virksomhederne så godt vi kan. Det gælder blandt andet i forhold til at skaffe boliger til folk, der har behov for at isolere sig, siger borgmester Egon Fræhr.

Tican-slagteri testede alle

Hos Tican-slagteriet i Brørup en hurtig-test af alle medarbejdere. Ingen fik adgang, før de var testet negative. 416 personer blev testtet, 16 var smittede, oplyser Tican.

- I takt med det øgede smittetryk i samfundet har Tican gennem de seneste uger konstateret enkelte, sporadiske tilfælde af Covid-19 blandt medarbejderne i Brørup. I den forbindelse har vores beredskabsplan stået sin prøve, og vi har gennemført en effektiv smitteopsporing. Set i lyset af det stadig stigende smittetryk i samfundet og for at beskytte både medarbejdere og virksomhed mod følgerne af Covid-19 tog vi beslutning om at teste alle medarbejdere i Brørup, fortæller adm. direktør Niels Jørgen Villesen.