Lyt til artiklen:

Første slutsolgte T8 Genesis med vendeudstyr

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Abonnementsartikel

Den første nye generation af New HollandT8 Genesis er netop blevet slutsolgt, og der er tale om en ret speciel fremtid for den store amerikaner på dansk grund.

Det blev Skjern Maskinforretning, som kunne give håndslag på den nye T8-generation fra New Holland, som har fået tilnavnet Genesis. Den nye generation blev for første gang i Europa officielt blev præsentereret på Agirtechninca i Hannover i november 2019. Her til det sene efterårsarbejde er der begyndt at komme flere og flere modeller af den nye T8-serie til Danmark i form af demonstrations-traktorer.

Men den første New Holland T8 Genesis er allerede slutsolgt, og i fredags kunne køber og sælger for første gang tage traktoren i øjesyn.

Det er Kaj Pedersen, indehaver af Skjern Maskinforretning, som har solgt traktoren og køberen er Brian Jørgensen, som driver Brunsborg Entreprenørservice.

Det drejer sig om en New Holland T8.410 med trinløs transmission.

rich-media-1
Brunsborg Entreprenørservice skal have traktoren bygget om med blandt andet vendeudstyr.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Specialbygget til skoven

- Vi beskæftiger os hovedsageligt med opgaver i skoven, og til formålet har vi i forvejen fem New Holland-traktorer, som er specialindrettet til skov-opgaver, fortæller Brian Jørgensen.

- Den nye T8 skal ombygges med en vendekabine, så man kan sidde omvendt i traktoren, da den primær arbejdsopgave til den nye T8 er grenknuser.

- Traktoren skal afløse en New Holland T7.315, som er lige lille nok til grenknudseren, påpeger han.

Det er bestemt ikke første gang, at Brunsborg Entreprenørservice kaster sig ud i en ombygning af en traktor. Senest har man fået leveret en knækstyret New Holland T9, som er blevet ombygget til kørsel med en flishugger.

- Vi regner med, at traktoren er klar til os ii begyndelsen af foråret. Her til vinter skal Skjern Maskinforretning igang om ombygningsarbejdet, fortæller Brian Jørgensen, som beskæftiger tre mand i virksomheden og som primært klare opgaver som flishugning, grenknusning samt huleboringer.

rich-media-2
Brian Jørgensen fra Brunsborg Entreprenørservice i kabinen på den nye New Holland T8.