Lyt til artiklen:

Kamera skal identificere ukrudt i nyt forskningsprojekt: Bliver tilbudt som en service

00:00
Hastighed: ???x
01:57

Abonnementsartikel

Et nyt forskningsprojekt skal identificere ukrudt på marker. Det bliver nu tilbudt som service.

Et nyt forskningsprojekt, Roboweedmaps, skal ved hjælp af kamera monteret på en ATV eller lignende kunne identificere ukrudt på marker.

Datalogisk, som fungerer som leder af projektet, vil sammen med Patriotisk Selskab udbrede teknologien til landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Da der er tale om helt ny teknologi samt det faktum, at projektgruppen gerne vil øge sikkerheden og minimere risici for landmanden, tilbydes denne automatiske løsning i første omgang som en service. Det betyder også, at landmanden ikke skal investere i udstyr eller har anlægs- eller vedligeholdelsesomkostninger, står der i pressemeddelelsen.

Det fungerer ved, at Roboweedmaps, et kamera monteret på en ATV eller lignende, kører på marken, og så vil kameraet registrere ukrudt og ukrudtsarten.

Patriotisk Selskab - i samarbejde med Datalogisk - kommer ud og overkører marken med ATV og kamera, sørger for at behandle data, og leverer et ukrudtskort samt anbefalinger til behandling. På den baggrund genereres med ét klik tildelingskortet til sprøjten i Næsgaard Markkort.

- Vores planteavlsafdeling og deres planteavlskonsulenter er helt i front, når det gælder udarbejdelse af tildelingskort og gradueret plantebeskyttelse. RoboWeedMaps åbner nye muligheder for en gradueret tildeling og dermed reduceret herbicidanvendelse, fortæller Karen Linddahl Pedersen, Patriotisk Selskab.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det centrale i løsningen er naturligvis kortlægningen af ukrudtet for således at udføre spotsprøjtning og opnå besparelser ved at reducere brugen af herbicider og bruge de rigtige/optimale midler i bekæmpelse af en specifik ukrudtsart.

- Vi er glade for at komme ud til landmændene, så de kan gøre brug af det, som vi i tre år har arbejdet på i projektet, det er meget tilfredsstillende, fortæller Birger Hartmann, Datalogisk og fortsætte