Ugens svinenotering fra Danish Crown er uændret.

Svinenoteringen til uge 43 er uændret, det er sjette uge i træk, noteringen er på 10,30.

Det europæiske marked for grisekød er fortsat præget af udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland og COVID-19, og netop COVID-19 spiller nu igen ind på afsætningen, skriver Danish Crown.

- Vi kan mærke, at der igen bliver indført skrappere restriktioner i mange europæiske lande. Salget til foodservice-segmentet, altså dem der leverer til caféer, restauranter osv., er begyndt at falde igen, og det sætter sig i efterspørgslen, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Udbuddet af kød i Europa holdes fortsat nede, fordi der slagtes forholdsvist få grise i Tyskland. Derfor er der en jævn efterspørgsel på bove, brystflæsk, bacon, kamme og produktionskød, men markedet for hele delstykker som forender og skinker er knap så godt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi ser fortsat markedet skifte meget fra dag til dag, så der er ingen klar retning lige nu. Et af de store spørgsmål er, hvordan efterspørgslen bliver frem mod jul. Julefrokoster, juletræsfester og julemarkeder skal også finde sin vej gennem COVID-19-pandemien og det kan komme til at påvirke efterspørgslen i både den ene og den anden retning, siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er der god aktivitet på det kinesiske markedet og en jævn afsætning til Japan, melder Danish Crown.

Tilmeldingen til indeværende uge blev som de foregående uger højere end forventet i prognosen, og samtidig bliver der ikke slagtet som planlagt, fordi der fortsat er mange medarbejdere hjemsendt som nære kontakter til coronasmittede, skriver Danish Crown.

Det betyder, at der udsættes 220.000 til uge 43, og det er jævnt fordelt i kredsene. Der aflyses fortsat en del læs.

Mulighederne for overarbejde har været begrænsede i denne uge på grund af efterårsferie, men i den kommende uge bliver der sat ind for at lave en plan for overarbejde frem til jul, skriver Danish Crown.

Tilmeldingen til næste uge forventes at matche den forventede slagtekapacitet, og derfor vil der være status quo ved udgangen af uge 43.

For søernes vedkommende udsættes der 136 søer til uge 43, hvor kapaciteten er stor, og derfor vil der forventeligt blive slagtet op.

Ovenstående plan forudsætter, at slagterierne ikke rammes af større tekniske nedbrud, samt en tilmelding på niveau med Danish Crowns prognose.